Idealan klima uređaj

Vrhunski vodič za odabir idealnog klima uređaja za vaš dom

Kako se približava ljeto, pronalaženje savršenog klima uređaja (idealan klima uređaj) za vaš dom postaje važnije nego ikada. Uz mnoštvo opcija dostupnih na tržištu, može biti neodoljivo odabrati onu idealnu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Međutim, ne bojte se! U ovom konačnom vodiču, provest ćemo vas kroz bitne čimbenike koje treba uzeti u obzir pri odabiru klima uređaja za vaš dom, osiguravajući da donesete informiranu i pouzdanu odluku. Od razumijevanja različitih tipova klima uređaja do procjene vašeg prostora i zahtjeva za hlađenjem, mi vas pokrivamo. Bilo da tražite prozorsku jedinicu, split sustav ili prijenosni klima uređaj, pružit ćemo vam sve potrebne informacije za pametan i učinkovit izbor. Dakle, pripremite se pobijediti vrućinu i stvoriti hladno i ugodno okruženje u svom domu ovog ljeta uz ultimativni vodič za odabir idealnog klima uređaja.

Vrhunski vodič za odabir idealnog klima uređaja za vaš dom. Pročitajte više…

Pouzdana rashladna rješenja za prostore od 30 m2 i snage od 3 do 4 kW

Vrhunski vodič za odabir idealnog klima uređaja za vaš dom

Kako se približava ljeto, pronalaženje savršenog klima uređaja (idealan klima uređaj) za vaš dom postaje važnije nego ikada. Uz mnoštvo opcija dostupnih na tržištu, može biti neodoljivo odabrati onu idealnu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Međutim, ne bojte se! U ovom konačnom vodiču, provest ćemo vas kroz bitne čimbenike koje treba uzeti u obzir pri odabiru klima uređaja za vaš dom, osiguravajući da donesete informiranu i pouzdanu odluku. Od razumijevanja različitih tipova klima uređaja do procjene vašeg prostora i zahtjeva za hlađenjem, mi vas pokrivamo. Bilo da tražite prozorsku jedinicu, split sustav ili prijenosni klima uređaj, pružit ćemo vam sve potrebne informacije za pametan i učinkovit izbor. Dakle, pripremite se pobijediti vrućinu i stvoriti hladno i ugodno okruženje u svom domu ovog ljeta uz ultimativni vodič za odabir idealnog klima uređaja.

Važnost odabira pravog klima uređaja za vaš dom

Odabir pravog idealnog klima uređaja (idealan klima uređaj) za vaš dom ključan je za ugodno životno okruženje tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Klima uređaj koji dobro funkcionira ne samo da pomaže u održavanju niske temperature, već i poboljšava kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru i smanjuje razinu vlage. Uz toliko dostupnih opcija, važno je uzeti u obzir faktore kao što su veličina vašeg prostora, energetska učinkovitost i dodatne značajke koje mogu poboljšati vaše iskustvo hlađenja.
Loše odabran klima uređaj može dovesti do viših računa za električnu energiju, neadekvatnog hlađenja i čestih kvarova. Kako biste izbjegli ove probleme, vrijedi uložiti vrijeme i trud u istraživanje i odabir savršenog klima uređaja koji ispunjava vaše posebne zahtjeve. Na taj način možete osigurati ugodnu i ugodnu ljetnu sezonu za vas i vašu obitelj.

Čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru klima uređaja

Prilikom odabira idealnog klima uređaja (idealan klima uređaj) potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika kako bi se osigurala optimalna učinkovitost i energetska učinkovitost. Prije svega, morate procijeniti veličinu svog prostora. Kapacitet hlađenja klima uređaja mjeri se u BTU (British Thermal Units) i mora odgovarati veličini prostorije kako bi omogućio učinkovito hlađenje. Jedinica s nedovoljno BTU-a teško će hladiti veći prostor, dok će se prevelika jedinica često uključivati i gasiti, što dovodi do gubitka energije.
Osim veličine, treba uzeti u obzir i razinu buke, pogotovo ako klima uređaj planirate ugraditi u spavaću ili dnevnu sobu. Neki klima uređaji posebno su dizajnirani za tihi rad, osiguravajući mirno okruženje bez ometanja vašeg sna ili razgovora.
Drugi važan čimbenik koji treba uzeti u obzir je tip klima uređaja koji najbolje odgovara vašim potrebama. Postoje tri glavne vrste: prozorske jedinice, split sustavi i prijenosni klima uređaji. Svaka vrsta ima svoje prednosti i ograničenja. Prozorske jedinice obično su najpovoljnije i jednostavne za ugradnju, dok split sustavi nude veću fleksibilnost i omogućuju hlađenje više prostorija. Prijenosni klima uređaji, s druge strane, pružaju pogodnost mobilnosti, ali mogu zahtijevati dodatnu ventilaciju.

Razumijevanje različitih vrsta klima uređaja

 1. Prozorske jedinice
  Prozorske jedinice su najčešća i proračunski prihvatljiva vrsta klima uređaja. Ove se jedinice obično ugrađuju u prozorski otvor ili u posebno dizajnirani utor u zidu. Sastoje se od jedne kutije koja sadrži sve komponente, uključujući kompresor, kondenzator, isparivač i ventilator. Prozorske jedinice relativno su jednostavne za ugradnju i mogu učinkovito hladiti jednu prostoriju.
 2. Split sustavi
  Split sustavi, također poznati kao klima uređaji bez kanala, sastoje se od dvije glavne komponente: unutarnje jedinice i vanjske jedinice. Unutarnja jedinica montirana je na zid ili strop i upuhuje hladan zrak u prostoriju, dok je u vanjskoj jedinici smješten kompresor i kondenzator. Split sustavi idealni su za hlađenje više prostorija ili područja koja nemaju postojeće kanale. Oni nude veću fleksibilnost u smislu postavljanja i mogu pružiti funkcije hlađenja i grijanja.
 3. Prijenosni klima uređaji
  Prijenosni klima uređaji su svestrane jedinice koje se po potrebi mogu premještati iz sobe u sobu. To su samostalni sustavi koji se obično sastoje od jedne jedinice s kotačima za laku mobilnost. Prijenosni klima-uređaji zahtijevaju prozor ili otvor za ispušne plinove, ali ne zahtijevaju trajnu ugradnju. Ove jedinice popularan su izbor za iznajmljivače ili one koji ne žele ulagati u fiksni sustav hlađenja.

Odaberite odgovarajuću snagu za svoj idealan klima uređaj za optimalne performanse

Odabir odgovarajuće veličine klima uređaja ključan (idealan klima uređaj) je za učinkovito hlađenje i uštedu energije. Premala jedinica teško će hladiti vaš prostor, dok će se prevelika jedinica često uključivati i gasiti, uzalud trošiti energiju i uzrokovati temperaturne fluktuacije. Kako biste odredili odgovarajuću veličinu, morate uzeti u obzir kvadraturu prostorije ili prostorija koje namjeravate hladiti.

Postojeća pravila i preporuke ukazuju na potrebu za određenom snagom klima uređaja u skladu s površinom prostora: na primjer, za prostor do 25m2 preporučuje se klima uređaj snage 2,5kW, za prostor do 35m2 potrebna je snaga od 3,5kW, a za prostor od 40m2 razmatra se klima uređaj snage od 4-5kW. Ovo pravilo sugerira otprilike 1kW snage klima uređaja na 10m2 stambenog prostora.

Međutim, ovakav pristup nije uvijek dovoljan niti jamči optimalno zadovoljenje potreba za hlađenjem ili grijanjem prostora. Različiti faktori poput položaja prostorije u zgradi, njene orijentacije, razine izolacije, namjene prostora te rasporeda namještaja mogu značajno utjecati na učinkovitost klima uređaja.

Stoga, individualni pristup je ključan za odabir odgovarajućeg klima uređaja. Potrebno je pažljivo razmotriti faktore poput veličine prostora, njegove namjene, lokacije unutar zgrade, orijentacije prema suncu te nivoa izolacije. Tek tada može se donijeti informirana odluka o optimalnoj snazi klima uređaja za određeni prostor.

Ključno je uzeti u obzir sve relevantne čimbenike kako bi se osiguralo da idealan klima uređaj pruža učinkovito i ugodno hlađenje ili grijanje prostora, što često zahtijeva stručan pristup i individualno savjetovanje.

Razmatranja energetske učinkovitosti i troškova za idealan klima uređaj

Energetska učinkovitost ključna je točka pri odabiru idealnog klima uređaja (idealan klima uređaj) jer može značajno utjecati na vaše račune za energiju. Potražite jedinice s visokim omjerom energetske učinkovitosti (EER) ili omjerom sezonske energetske učinkovitosti (SEER). Što je veća EER ili SEER ocjena, to je jedinica energetski učinkovitija. Energetski učinkoviti klima uređaji ne samo da vam štede novac, već i doprinose smanjenju vašeg ugljičnog otiska.
Iako energetski učinkovite jedinice mogu imati veću početnu cijenu, one mogu osigurati dugoročne uštede kroz smanjenu potrošnju energije. Osim toga, neki klima-uređaji mogu imati pravo na popuste ili poticaje lokalnih komunalnih poduzeća ili vladinih programa. Vrijedno je istražiti ove opcije kako biste nadoknadili početno ulaganje i dugoročno uštedjeli novac.

Dodatne značajke koje treba uzeti u obzir kod klima uređaja

Prilikom odabira idealnog klima uređaja (idealan klima uređaj) važno je razmotriti dodatne značajke koje mogu poboljšati vaše iskustvo hlađenja i poboljšati udobnost. Neke popularne značajke koje treba potražiti uključuju:

 1. Programabilni termostat: Programabilni termostat omogućuje vam postavljanje specifičnih temperaturnih rasporeda, osiguravajući optimalnu udobnost i uštedu energije. Možete programirati klima uređaj da prilagodi temperaturu prema vašoj dnevnoj rutini, štedeći energiju kada niste kod kuće.
 2. Wi-Fi povezivost: klima uređaji s omogućenom Wi-Fi mrežom pružaju pogodnost daljinskog upravljanja jedinicom putem aplikacije za pametni telefon. Možete podesiti temperaturu, postaviti tajmere ili pratiti potrošnju energije čak i kada niste kod kuće.
 3. Pročišćavanje zraka: Neki klima uređaji dolaze s ugrađenim filtrima za pročišćavanje zraka koji mogu ukloniti prašinu, alergene i druge čestice u zraku, poboljšavajući kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru. Ova značajka posebno je korisna za osobe s alergijama ili dišnim bolestima.
 4. Odvlaživanje: Klima uređaji s mogućnošću odvlaživanja mogu ukloniti višak vlage iz zraka, smanjujući razinu vlage i stvarajući ugodnije okruženje.

Popularne marke klima uređaja i njihova reputacija

Kada je riječ o odabiru idealnog klima uređaja, važno je uzeti u obzir reputaciju marke. Odabir renomirane marke jamči da ulažete u pouzdan i trajan proizvod. Neki popularni brendovi klima uređaja poznati po svojoj kvaliteti i performansama uključuju:

Azuri

 • Azuri je brend klima uređaja koju pokreće hrvatska tvrtka Deltron , dio Beijer Ref . Deltron je lider na hrvatskom i bosanskohercegovačkom tržištu u području distribucije, montaže, servisa i održavanja klimatizacijske opreme. Azuri postoji od 2014. godine i izvozi se u više od 15 zemalja

Daikin

 • Daikin Tvrtka Daikin Central Europe, osnovana 1999. godine u Beču, Austrija, je podružnica društva Daikin Europe N.V. i vodeći dobavljač tehnologija za grijanje, hlađenje, ventilaciju, pročišćavanje zraka i rashladnu tehniku. Naš tim, koji broji više od 700 stručnjaka, preuzima odgovornost za prodajne i servisne aktivnosti u 16 zemalja srednje i istočne Europe. Od privatnih domova do stambenih zgrada, od trgovina do hotela, od poslovnih zgrada do maloprodajnih objekata, od infrastrukturnih projekata do velikih proizvodnih postrojenja, nudimo prilagođena rješenja za potrebe naših klijenata. Naš moto je: Zajedno stvorimo jedinstvenu klimu.

Fujitsu

 • Fujitsu brend. Kako bismo ispunili svrhu Fujitsu Grupe, poboljšat ćemo našu sposobnost da ostanemo u skladu s globalnim društvom, dok nastavljamo s agilnim promjenama i stvaranjem vrijednosti. Naša je svrha učiniti svijet održivijim izgradnjom povjerenja u društvu kroz inovacije. Imamo približno 124.000 zaposlenika koji podržavaju klijente iz više od 50 zemalja i regija, nudeći širok raspon proizvoda, usluga i rješenja.

Gree

 • Gree brend Tvrtka je postala globalna industrijska grupa, s proizvodima izvezenima u više od 160 zemalja. Posjeduje više od 90 000 zaposlenika i 14 proizvodnih baza. Imaju 96 istraživačkih instituta i brojne patente. Zauzimaju vodeću poziciju u industriji kućanskih uređaja. Imaju 20,6 posto svjetskog tržišta kućnih klima uređaja.

Haier

 • Haier brend. Više od 30 godina, Haier se usredotočuje na visokokvalitetne i pouzdane uređaje. Haier je ostao pod vodstvom direktora Zhang Ruimina, naglašavajući kvalitetu proizvoda. Tvrtka se prilagođava suvremenim zahtjevima, uz stalno unaprjeđenje asortimana. Haier blisko surađuje s korisnicima kako bi poboljšao kvalitetu života. Haier je vodeći brand u sektoru kućanskih uređaja, s globalnim prihodom od 32.6 B €. Tvrtka se fokusira na proizvodnju visokokvalitetnih uređaja koji odgovaraju potrebama suvremenog doma. Haier vjeruje u dom kao primarni istraživački centar za razumijevanje korisničkih potreba. Uređaji Haier-a omogućuju korisnicima uštedu vremena i poboljšanu kvalitetu života. Tvrtka ulaže u istraživanje i razvoj kako bi stvorila pametna rješenja za korisnike. Haierov pristup bliskosti s korisnicima osigurava neprekidan razvoj inovativnih uređaja.

Hitachi

 • Hitachi brend. 1. Identitet Hitachi grupe utemeljen je na misiji, vrijednostima i viziji, kojima se dijele koncepti i ideali. Hitachi, osnovan 1910., pridonosi rastu kroz razvoj tehnologija i proizvoda, fokusirajući se na korporativnu filozofiju. Hitachi se suočava s globalnim izazovima kroz rješavanje društvenih pitanja korištenjem vrhunskih tehnologija. Tvrtka naglašava važnost doprinosa društvu kroz razvoj originalnih tehnologija i proizvoda. Hitachi usmjerava poslovanje prema stvaranju održivog društva i sreći ljudi. Digitalna transformacija i zelena energija ključni su za ostvarenje ciljeva tvrtke Hitachi. Lumada, napredna digitalna rješenja, potiču inovacije i podržavaju poslovni rast korisnika. Hitachi potiče zajedničko stvaranje s kupcima kako bi isporučili novu vrijednost. Lumada pruža podršku od kraja do kraja za digitalne inovacije korisnika. Hitachi osvjetljava podatke kako bi riješio poslovne probleme i potaknuo poslovni rast.

Hyundai

 • Hyundai klima uređaji imaju dugoročno jamstvo i visoku energetsku učinkovitost. Korejski konglomerat Hyundai, osnovan 1950-ih, proširio se na proizvodnju klima uređaja. Tvrtka Hyundai Corporation fokusirana je na globalna ulaganja i tehnologiju. Hyundai prati trendove u klimatizaciji s visokokvalitetnim proizvodima. Investira u nove tehnologije i razvija inovativne proizvode. Hyundai se ističe energetski učinkovitim klima uređajima i modernim dizajnom. Rotacijski kompresori smanjuju potrošnju električne energije. Klima uređaji nude napredne značajke poput Wi-Fi upravljanja i ionizatora zraka. Multi Inverter serija nudi fleksibilna rješenja za različite prostore.

KOREL

 • KOREL klima uređaji su poznati po kvaliteti i suvremenim tehnologijama. Inverterska tehnologija omogućuje energetsku efikasnost s ekološkim plinom. Jamstvo od 3 godine jamči zadovoljstvo kupaca. Misija KOREL-a je ponuditi vrhunske proizvode po konkurentnim cijenama. Distributeri su prihvatili brend kao dio svog asortimana. Stalni rast prodaje potvrđuje uspjeh tvrtke. Pružena je kompletna tehnička podrška i brza logistika. Briga za partnere je ključna za tvrtku. Pristupačnost i fleksibilnost u komunikaciji su prioriteti tvrtke. Frigo-kor pruža visoku kvalitetu i podršku za klima uređaje.

LG

 • LG je brand koji se temelji na ljudima, iskrenosti i inovacijama. Fokusira se na razumijevanje potreba kupaca. Privlači pronicljive potrošače željne novih iskustava. Gradimo imidž porukom “Život je dobar”. Suvremeni smo, ali autentični, s poviješću usmjerenom ka stvaranju sretnijeg života. Od osnutka 1958., razvijamo se u globalni brend budućnosti. Pionirski razvijamo nove tehnologije i postajemo lideri u digitalnoj eri. Naša tehnološka stručnost oblikovala je tržište kućanskih uređaja. U 21. stoljeću, inovacije su nas odvele u područje mobilnih uređaja i digitalne televizije. Nastavljamo jačati globalni status.

Maxon

 • Maxon brend je sinonim za kvalitetu i pouzdanost u klimatizaciji. Partnerstvo s MB Frigo Grupom omogućilo je razvoj tehnologije. Energetski učinkoviti i moderno dizajnirani, Maxon klima uređaji zadovoljavaju potrebe korisnika diljem Europe. Ponuda uključuje modele za različite potrebe i stilove života. Dizajniran od strane stručnjaka, Maxon jamči udobnost i dugotrajnost. Obećava maksimalnu udobnost uz optimalnu cijenu. Kontinuirano se prilagođava potrebama korisnika i ulaže u inovacije. S 5 godina jamstva, Maxon osigurava sigurnost i zadovoljstvo kupaca.

Midea

 • Midea brend. Midea postaje globalni brend s klima uređajima visoke kvalitete i održivosti. BreezeleSS+ osigurava maksimalnu udobnost koristeći inovativnu tehnologiju protoka zraka. Ultimate Comfort kombinira dizajn, eleganciju i udobnost za idealno iskustvo. Misssion II nudi održivost, performanse i sigurnost za obitelj. Aurora serija spaja dizajn, performanse i pristupačnost. Blanc klima uređaji imaju elegantan dizajn podsjećajući na valove. All Easy Pro nudi bržu instalaciju, čišćenje i servisiranje. Karbonski filter i pozlaćene lamele osiguravaju čistoću i trajnost. Super gusti filter uklanja do 80% peludi. Detekcija količine freona i horizontalni/vertikalni swing dodatno poboljšavaju iskustvo.

Mitsubishi Electric

 • Mitsubishi Electric je vodeći u japanskoj inovaciji od 1921. godine. Tvrtka je postavila viziju za sljedećih 100 godina. Osnaženi predsjednikovim riječima, suočili smo se s izazovima. Grupa Mitsubishi Electric doprinosi održivom društvu kroz tehnološke inovacije. Sinergija je ključ za ostvarenje ciljeva. Stvaramo novu vrijednost zajedno, vjerujući i unapređujući jedni druge. S nepokolebljivom odlučnošću idemo prema boljoj budućnosti. Grupa će hrabro koračati prema boljoj budućnosti. Mitsubishi Electric Group promiče živo i održivo društvo. Temeljimo odnose na povjerenju, pružamo kvalitetne proizvode i tehnologiju. Djelujemo etično, brinemo o ljudima, okolišu i društvu. Naša predanost je “Promjene na bolje”, stalno težimo napretku.

Qzen

 • Qzen klima uređaji su “zlatna sredina” u energetskoj učinkovitosti, kvaliteti, dizajnu i cijeni. Misija im je pružiti pristupačan klima uređaj svima. Brand se uspješno pozicionirao na “Best Value” poziciji na tržištu. Qzen se proširuje na tržišta diljem Europe. Istražuju tržište i nude “smart” klima uređaje s WiFi podrškom. Također, rade na smanjenju utjecaja na okoliš. Qzen nudi udobnost, kvalitetu i učinkovitost. Start Inverter Plus nudi visoke performanse po pristupačnoj cijeni. Tih rad i elegantan dizajn čine ih idealnim za svaki interijer. Qzen je uspješan brand poznat po kvaliteti i konkurentnim cijenama.

Samsung

 • Samsung se obvezuje biti odgovorna globalna tvrtka, poštujući lokalne zakone i primjenjujući strogi kodeks ponašanja. Njihova misija je stvaranje proizvoda koji unapređuju globalno društvo, temeljeći se na talentu i tehnologiji. Vrijednosti tvrtke, poput integriteta i izvrsnosti, ključ su uspjeha. Pet načela tvrtke Samsung potiču društveno odgovorno poslovanje i ispunjavanje društvenih odgovornosti. Samsung nastoji postati etički lider s predanošću inovacijama i tehnologiji. Njihova priča, započeta 1969., teži stvaranju inovacija koje mijenjaju svijet. Njihove vrijednosti, poput hrabrosti i iskrenosti, oblikuju njihovu kulturu i poslovanje. Samsung ostaje pionir, postavljajući nove standarde i stvarajući bolje svijet. Otvoreni su za nova iskustva i ideje koje nadahnjuju ljude da rade više i bolje.

Tesla

 • Tesla brend je prepoznat po mnogim primjenama, od televizora do klima uređaja. Njihovi proizvodi, poput televizora, bijele tehnike, monitora, kućanskih aparata i IT uređaja, nude različite mogućnosti. Klima uređaji Tesla imaju inverter štedljivu tehnologiju i mnoge korisne funkcije poput Wi-Fi upravljanja i automatskog čišćenja. Krase ih maksimalna udobnost i ekološki plin. Pametni senzori, sterilizacija zraka i noćni režim samo su neke od karakteristika. Dostupni su u različitim vrstama, poput dizalica topline, zidnih, stropnih i mobilnih klime uređaja. Tesla klima uređaji nude svježi zrak i udobnost tijekom cijele godine.

TOSHIBA

 • TOSHIBA globalna korporacija, osnovana je 1939. kao Tokyo Shibaura Electric Company, a danas posluje u 40 zemalja. Tvrtka je postala poznata po inovacijama, poput prvog razdvojenog klima uređaja 1961. godine. Partnerstvo s Carrierom omogućilo je tvrtki globalno širenje. AIR-COND International GmbH, generalni distributer, posluje uspješno od 1977. i pokriva istočnoeuropsko tržište. Slogan tvrtke TOSHIBA Air Conditioning ističe učinkovitost, prilagodljivost i vrhunsku kvalitetu. Njihova filozofija temelji se na poštovanju okoliša i unaprjeđenju kvalitete života. TOSHIBA potiče istraživanja za energetsku učinkovitost i čišću tehnologiju.

VIVAX

 • VIVAX globalni brand od 2004., prisutan je na 35 tržišta s više od 300 proizvoda. Uz vrhunsku postprodajnu uslugu, nudi širok asortiman elektronike: klima uređaje, televizore, bijelu tehniku i male aparate. Klima uređaji VIVAX-a kombiniraju tehnologiju, tihu izvedbu i štedljivost, s garancijom od 5 godina. Dizalice topline su ekološki i ekonomski prihvatljive, s uštedom do 75% pri grijanju. TV uređaji su pouzdani, atraktivni i proizvedeni u Hrvatskoj. VIVAX je prvi u regiji lansirao Google certificirane 4K QLED televizore. Audio uređaji su moderni, visokokvalitetni i prilagođeni zabavi i opuštanju. Mali kućanski aparati VIVAX-a su jednostavni, moderni i visoke kvalitete. Bijela tehnika obuhvaća hladnjake, štednjake i bojlere s 5 godina jamstva. Kvaliteta VIVAX proizvoda potvrđena je strogom kontrolom i europskim certifikatima. Servisna podrška brzo rješava sve probleme.

VOX

 • VOX electronics je etablirani brand za elektroniku i kućanske aparate, osnovan 2003. Sjedište nam je u Europi, no poslujemo globalno. Naš internacionalni tim radi na unaprjeđenju proizvoda i korisničkih usluga. Želimo poboljšati kvalitetu života naših kupaca širom svijeta. Naša misija je pružiti najbolji omjer kvalitete i cijene. Neprestano istražujemo potrebe korisnika i pratimo trendove. Gledamo u budućnost, stalno rastemo i ostajemo lideri u industriji. Živimo zajedno s našim korisnicima, nudeći kvalitetne proizvode i usluge.

Profesionalna instalacija za idealan klima uređaj nasuprot instalaciji sam svoj majstor

Dok se neki pojedinci mogu odlučiti za instalaciju Sam svoj majstor kako bi uštedjeli novac, općenito se preporučuje da vaš idealan klima uređaj ugradi profesionalno. Stručna montaža osigurava da je jedinica odgovarajuće veličine, pravilno postavljena i spojena na električni sustav. Nepravilna instalacija može dovesti do smanjene učinkovitosti hlađenja, povećane potrošnje energije i potencijalnih sigurnosnih opasnosti.
Profesionalni instalateri imaju znanje i stručnost za učinkovito i sigurno obavljanje procesa ugradnje. Oni također mogu pružiti smjernice o idealnom smještaju klima uređaja za optimizaciju učinka hlađenja. Osim toga, profesionalna instalacija često dolazi s jamstvom, pružajući bezbrižnost i zaštitu od bilo kakvih problema povezanih s instalacijom.

Održavanje i servis vašeg klima uređaja

Redovito održavanje i servisiranje neophodni su za učinkovit rad vašeg idealnog klima uređaja i produljenje njegovog životnog vijeka. Evo nekoliko savjeta za održavanje koje morate imati na umu za vaš idealan klima uređaj:

 1. Redovito čistite ili mijenjajte filtre za zrak kako biste osigurali pravilan protok zraka i spriječili nakupljanje prašine.
 2. Provjerite i očistite zavojnice kondenzatora kako biste održali optimalan prijenos topline.
 3. Držite vanjsku jedinicu podalje od krhotina, vegetacije i prepreka kako biste osigurali pravilan protok zraka.
 4. Zakažite godišnje profesionalno održavanje za pregled i podešavanje jedinice, uključujući provjeru razine rashladnog sredstva, čišćenje zavojnica i podmazivanje pokretnih dijelova.
  Slijedeći ove prakse održavanja, možete osigurati da vaš idealan klima uređaj radi najbolje što može i pruža pouzdano hlađenje tijekom ljetnih mjeseci.

Zaključak: pronalaženje savršenog idealnog klima uređaja za vaš dom

Odabir idealnog klima uređaja za vaš dom je odluka koja zahtijeva pažljivo razmatranje. Razumijevanjem različitih tipova klima-uređaja, procjenom svojih potreba za prostorom i hlađenjem te uzimanjem u obzir čimbenika kao što su energetska učinkovitost i dodatne značajke, možete napraviti informiran izbor.
Ne zaboravite istražiti renomirane marke i razmisliti o profesionalnoj instalaciji kako biste osigurali optimalnu izvedbu i sigurnost. Redovito održavanje i servisiranje omogućit će učinkovit rad vašeg klima uređaja i produljiti mu vijek trajanja.
Uz ultimativni vodič za odabir idealnog klima uređaja, možete pobijediti vrućinu i stvoriti hladno i ugodno okruženje u svom domu ovog ljeta. Ostanite hladni i uživajte u sezoni punim plućima!


Jamstvo, montaža, servis i održavanje.

Uvjet za ostvarenje punog roka redovnog i produženog jamstva je ugradnja isključivo od strane ovlaštenog poduzeća/obrta/servisa, te obavljanje periodičkih godišnjih jamstvenih pregleda/servisa od strane ovlaštenog poduzeća/obrta/servisa. Kako bi jamstvo bilo valjano kroz čitav period, potrebno je prije isteka prve, te prije isteka svake naredne godine trajanja jamstvenog roka, obaviti jamstveni pregled/servis. Takav pregled/servis vrši isključivo ovlašteno poduzeće/obrt/servis. Kupac vodi brigu o pravovremenoj realizaciji godišnjeg jamstvenog pregleda/servisa, a ovlašteni serviser nakon pregleda uređaja ovjerava jamstveni list da je izvršen periodički godišnji pregled. Godišnji servisni pregled se naplaćuje prema cjeniku poduzeća/obrta/servisa koji je servisni pregled i izvršio. Ukoliko godišnji jamstveni pregled/servis nije napravljen tj. ako jamstveni list nije ovjeren od strane ovlaštenih poduzeća/obrta/servisa, tada jamstvo prestaje važiti istekom 12 mjeseci od datuma prodaje, odnosno ugradnje.


Naša kompletna ponuda mono-split klima uređaja:


Naši ovlašteni tehničari, putem stalne edukacije, pružaju savjetovanje prilikom kupnje i vrše ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava. Uz to, pažljivo pristupamo vašim potrebama i primjenjujemo naše dugogodišnje iskustvo u montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava, što nas čini vodećim u kvaliteti u odnosu na konkurenciju.

Imate potreba za održanjem klima uređaja i ugradnjom s povjerenjem nam se javite na telefon:+385 95 123 0003, email:luka.technoprom@gmail.com

ili pošaljite upit prekokontakt forme.

 

Klima uređaji hrvatska


VELEPRODAJA – MALOPRODAJA KLIMA UREĐAJA – MONTAŽA –  20000 montaža  po čitavoj RH  i otoci  – VODEĆI KLIMA CENTAR U HRVATSKOJ !!!

Klima centar Klima uređaji Hrvatska – veleprodaja – maloprodaja- klime – otplata na rate – akcije

ZASTUPAMO PROIZVOĐAČE KLIMA UREĐAJA – IMAMO U PONUDI KOMPLETAN NJIHOV ASORTIMAN TE SMO I OVLAŠTENI SERVIS ZA BRENDOVE : Airwell, Azuri, Bergen, Daikin, Fujitsu, Gree, Haier, Hitachi, Hyundai, Korel, Lg, Maxon, Midea, Mitsubishi electric, Panasonic, Qzen, Quadro, Samsung, Sinclair, Tesla, Toshiba, Trotec, Vaillant, Vivax .

Najduža garancija do 5 godina za uređaj a kompresor 10 godina za pojedine modele klima uređaja!

Radimo direktno sa našim suradnicima koji su raspoređeni  u svih većim gradovima i mjestima u Hrvatskoj i njihovoj široj okolici uključujući i otoke . Imamo preko 50 radnih timova raspoređeni diljem naše zemlje  i možemo izaći vrlo brzo na teren i obaviti posao.

U svim ovim navedenim mjestima imamo direktno svoje predstavnike , možemo doći na uviđaj Vašeg prostora. Dati Vam savjete i sugerirati što bi odgovaralo za kupnju. Te na koji način bi se izvela montaža klima uređaja, potpuno besplatno. Naši djelatnici su razmješteni po navedenim zonama. Oni žive i rade na tim lokacijama, a lokacije prodaju i montažu klima uređaja su:

Zagreb, Karlovac, Rijeka, Pula + cijela Istra, Umag, Poreč, Rovinj, Labin, Pazin, Buje, Zadar, Šibenik, Split, Metković, poluotok Pelješac, Dubrovnik, Metković, Omiš, Ploče, Makarska, Slavonski brod, Osijek, Vinkovci, Koprivnica, Požega, Virovitica, Našice, Sisak, Varaždin, Bjelovar, Čakovec, Vukovar, cijela Slavonija, Rab, Hvar, Brać, Cres, Šolta, Krk , Ugljan, Pašman, Dugi otok, Korčula! Novalja, Pag , Vir , Murter ,Vodice, Biograd na moru , Pakoštane , Drage , Pirovac , Rogoznica, Primošten Crikvenica , Senj , Lika i gorski kotar . Radimo i po manjim mjestima u okolici gore navedenih gradova u krugu od 100 km + otoci !

 DOSTAVA JE GRATIS.

Kupnja na rate putem kreditnih kartica Visa premium (bivši american) do 24 rate. Diners do 36 rata. PBZ Viza klasična do 12 rata, Zagrebačka banka do 12 rata, Otp banka neograničeno vi birate broj rata. Do 12 rata cijena se uvećava 10 %,  ako je od 13 – 36 rata  cijena se uvećava 12 % ili 15 % ovisno koja je banka i kartica.