Klima uređaji Hrvatska

Pogledajte dolje na klima uređaji hrvatska!

Sve o klimatizaciji stambenog i poslovnog prostora na klima uređaji hrvatska!

Vrste klima uređaja: koji je pravi za vas? – Klima uređaji Hrvatska!

Glavne razlike između različitih vrsta klima uređaja (Klima uređaji Hrvatska)  svode se na način hlađenja i njihovu energetsku učinkovitost. Prozorske jedinice najčešći su tip i lako se postavljaju, ali možda nisu tako učinkovite kao split sustavi ili prijenosne jedinice. Split sustavi su skuplji unaprijed, ali mogu hladiti veća područja s većom učinkovitosti, dok se prijenosne jedinice mogu lako premještati, ali su manje snažne od drugih opcija. U konačnici, sve se svodi na osobne preferencije i specifične potrebe vašeg prostora.

Razumijevanje klima uređaja: kako rade i zašto vam je potreban? – Klima uređaji Hrvatska

Klima uređaji su uređaji namijenjeni reguliranju unutarnje temperature i razine vlažnosti. Djeluju tako da filtriraju i hlade zrak, uklanjaju višak vlage i distribuiraju ohlađeni zrak po prostoriji ili zgradi. Mogu se koristiti u domovima, uredima, trgovinama i drugim zatvorenim prostorima kako bi pružili olakšanje od topline i vlage tijekom vrućeg vremena. Osim toga, klima uređaj može poboljšati kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru filtriranjem zagađivača kao što su dim, prašina i dlaka kućnih ljubimaca.

Je li rad klima uređaja sličan hladnjaku? – Klima uređaji Hrvatska

Odnos između klima uređaja i hladnjaka
Da, na mnogo načina klima uređaji funkcioniraju slično hladnjacima. Oba koriste rashladno sredstvo za apsorbiranje topline iz jednog područja i oslobađanje u drugom, što rezultira nižim temperaturama u željenom prostoru. Međutim, sustavi klimatizacije obično su složeniji i zahtijevaju dodatne komponente kao što su ventilatori i kanali za distribuciju ohlađenog zraka kroz veći prostor.

Kako ugrađeni termostati pomažu klima uređajima (Klima uređaji Hrvatska) da postignu željenu temperaturu

Da, ugrađeni termostati igraju ključnu ulogu u pomaganju klima uređajima da postignu željenu sobnu temperaturu. Termostat na vašoj jedinici klima uređaja osjeća temperaturu u vašem domu i komunicira sa sustavom kako bi se uključio ili isključio ovisno o tome je li temperatura iznad ili ispod postavljene vrijednosti. To osigurava da vaš dom ostaje na stalnoj, ugodnoj temperaturi bez rasipanja energije kontinuiranim radom.

Korištenje Wi-Fi veze za upravljanje vašim klima uređajem (Klima uređaji Hrvatska)

Upravljajte svojim klima uređajem na daljinu pomoću pametnih uređaja s omogućenom Wi-Fi mrežom
Da! Mnogi moderni klima uređaji mogu se daljinski kontrolirati pomoću aplikacije za pametni telefon ili drugog pametnog uređaja putem Wi-Fi veze. Pomoću ovih aplikacija možete podesiti temperaturu, uključiti ili isključiti jedinicu, postaviti raspored i još mnogo toga s bilo kojeg mjesta gdje imate internetsku vezu. Ova značajka je posebno korisna ako se želite vratiti kući u hladnu kuću za vrućeg dana.

što je HVAC tehnologija? – Klima uređaji Hrvatska

Razumijevanje HVAC tehnologije za vaše potrebe klimatizacije. Razumijevanje HVAC tehnologije: grijanje, ventilacija i klimatizacija
HVAC je kratica za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju. Odnosi se na tehnologiju koja se koristi za kontrolu unutarnjeg okruženja u domovima, zgradama i automobilima. Kad je riječ konkretno o klimatizacijskim uređajima, pojam često uključuje značajke kao što su kontrola temperature, kontrola vlažnosti, filtracija zraka i energetska učinkovitost.

Vodič za različite vrste klima uređaja – Klima uređaji Hrvatska

Dostupno je nekoliko različitih vrsta klima uređaja, uključujući prozorske klima uređaje, prijenosne klima uređaje, klima uređaje split sustava i centralne klimatizacijske jedinice. Prozorske i prijenosne jedinice obično su pristupačnije i lakše ih je sami instalirati, dok split sustav i centralne klimatizacijske jedinice zahtijevaju profesionalnu instalaciju, ali nude veći kapacitet hlađenja za veće prostore.

Je li prijenosni klima uređaj pravi izbor za vas? – Klima uređaji Hrvatska

Prijenosni klima uređaji savršeni su za ljude koji žele rashladiti prostoriju bez ugradnje trajnog rješenja. Također su izvrsni za iznajmljivače ili bilo koga tko ne može modificirati svoj životni prostor. Međutim, oni su obično manje snažni od prozorskih jedinica i s vremenom mogu biti skuplji za rad.

Prednosti i mane prijenosnih klima uređaja

Jeftin i praktičan klima uređaj. Uključite ga i uživajte u hlađenju gdje god vam je potrebno.
Prijenosni – bez instalacije
Niska cijena
Energetski učinkovit
Neki modeli mogu čak i grijati (inverter)
Potreba za uklanjanjem topline s prozora pomoću cijevi
Zauzima više prostora
Smanjuje vlagu

Nedostaci:

Bučno – zbog kompresora ugrađenog izravno u kućište prijenosnog klima uređaja
Obično manji kapacitet od drugih vrsta klima uređaja

Što je stropni kazetni klima uređaj? – Klima uređaji Hrvatska

Stropni kazetni klima uređaj (Klima uređaji Hrvatska), također poznat kao split-sustav ili klima uređaj bez kanala, je AC jedinica koja se postavlja unutar stropa prostorije. Za razliku od tradicionalnih zidnih jedinica, stropna kazeta ravnomjerno raspoređuje hladan zrak kroz prostor, što ga čini učinkovitijim i djelotvornijim u hlađenju. Posebno su popularni u poslovnim i velikim stambenim prostorima.

Razumijevanje kazetnih klima uređaja: prednosti i mane

Beskompromisna izvedba i dizajn, posebno za velike prostorije s visokim stropovima.
Neprimjetan
Ne zauzima puno mjesta
Ne stvara propuh
Ravnomjerno hlađenje prostorije
Vrlo tih rad (do 25 decibela – tiše od šapata)
Dobavlja svježi zrak iz vanjske jedinice
Jači od zidnih klima uređaja
Energetski učinkovit
Vrlo moderno

Nedostaci:

Zahtjevna gradnja
Visoka cijena

Je li Podstropni klima uređaj (parapet) pravi za vas? – Klima uređaji Hrvatska

Podstropni klima uređaj (parapet) (Klima uređaji Hrvatska), također poznat kao parapetni klima uređaj, popularan je izbor za poslovne i industrijske prostore. Jedinice se postavljaju visoko na zid ili strop, pružajući maksimalno hlađenje bez zauzimanja dragocjenog prostora na podu. Međutim, može ih biti teško instalirati i održavati i možda nisu najbolja opcija za stambene kuće. Važno je posavjetovati se s profesionalnim HVAC tehničarem kako biste utvrdili je li klima uređaj ispod stropa pravi izbor za vaše specifične potrebe.

Za i protiv klima uređaja ispod stropa

Klima uređaj ispod stropa ili ispod prozora. Prikladno za tavane i sobe s kosim zidovima, gdje se druge vrste ne mogu koristiti.
Neki modeli su čak i ugrađeni
Ušteda energije
Miran
Jednostavna montaža i održavanje

Nedostaci:

Prosječni kapacitet
Prozor klima uređaj

Je li prozorski klima uređaj pravi izbor za vas? – Klima uređaji Hrvatska

Ako tražite pristupačnu i jednostavnu opciju za hlađenje jedne prostorije ili malog prostora, prozorski klima uređaj mogao bi biti pravi izbor. Dostupne su u različitim veličinama kako bi odgovarale različitim dimenzijama prostorija, a po želji se mogu ukloniti sezonski. Međutim, možda neće biti tako energetski učinkoviti ili učinkoviti za veće površine u usporedbi sa centralnim klimatizacijskim sustavima.

Prozorski klima uređaji: za i protiv

Ugradnja u rupu ili rešetku u prozoru ili zidu. Posebno prikladan u slučajevima kada se ne može koristiti nijedna druga vrsta.
Bez vanjske jedinice
Ne zauzimaju prostor
Klima uređaj bez kanala
Cijena
Jednostavna i jeftina instalacija
Ne zahtijeva struju

Nedostaci:

Smanjuje vlažnost
Glasan
Obično manjeg kapaciteta

Zidni klima uređaj (jednostruki): što trebate znati? – Klima uređaji Hrvatska

Ako tražite učinkovit način koji štedi prostor za hlađenje jedne prostorije u vašem domu ili uredu, zidni klima uređaj (Klima uređaji Hrvatska) može biti upravo ono što vam treba. Ove jedinice su pristupačne, jednostavne za instalaciju i pružaju izvrsnu snagu hlađenja za male prostore. Međutim, možda neće biti prikladni za veće prostore ili komercijalna okruženja gdje je potrebna središnja klimatizacija.

Prednosti i mane zidnog klima uređaja

Klasična, s unutarnjom i vanjskom ili samo unutarnjom jedinicom koja vas nikako neće razočarati.
Jednostavna montaža strukture
Jednostavno rukovanje
Jači modeli mogu hladiti čak i više prostorija
Bez kanala
Neki modeli mogu čak i grijati
Brzo snižavanje ili podizanje temperature
Niska razina buke
Relativno niska cijena

Nedostaci:

Ni po čemu se ne ističu u usporedbi s drugim vrstama

Što su multisplit klima uređaji? – Klima uređaji Hrvatska

Multisplit klima uređaji (Klima uređaji hravtska) su klima uređaji koji mogu hladiti nekoliko prostorija ili prostora odjednom. Koriste jednu vanjsku jedinicu i više unutarnjih jedinica, od kojih svaka ima vlastitu kontrolu temperature, što ih čini dobrom opcijom ako želite hladiti više od jedne prostorije bez potrebe za instaliranjem zasebnih AC jedinica za svaki prostor. Iako su unaprijed skuplji od tradicionalnih klima uređaja s jednom jedinicom, dugoročno vam mogu uštedjeti novac na računima za energiju i zahtijevati manje održavanja.

Prednosti i mane multisplit klima uređaja

Idealno za urede i velike kuće. Hladite do 5 soba s jednom vanjskom jedinicom.
Individualna kontrola temperature na svakoj unutarnjoj jedinici
Odličan omjer cijene i učinka
Ekonomičan
Neki modeli mogu čak i grijati
Mogu se spojiti različite vrste unutarnjih jedinica
Jedno napajanje za cijeli sustav
Tihi rad

Nedostaci:

U slučaju kvara sve unutarnje jedinice ne rade
Visoka cijena

Što je Međustropna (kanalna) klima uređaj? – Klima uređaji Hrvatska

Međustropni (kanalni) klima uređaj (Klima uređaji Hravtska) je vrsta klimatizacije kod koje je klima uređaj ugrađen u međukatu između prizemlja i stropa. Hladni zrak iz ovog sustava kanala teče u prostorije kroz stropne difuzore, koji omogućuju ravnomjerno hlađenje u cijelom prostoru bez glomaznih jedinica koje zauzimaju vrijedne nekretnine na zidovima ili podovima. Ova metoda može biti idealna u poslovnim prostorima, gdje je važna estetika, a centralni rashladni sustavi nisu izvedivi.

Prednosti i nedostaci međukatne (kanalne) klima-uređaja

Nevidljiva i visoko učinkovita klimatizacija s integracijom u međukatne prostore. Prikladno za vrlo velike prostore, radionice itd.
Neupadljiv – nemojte pokvariti izgled stropa
Vrlo visoka učinkovitost i pokrivenost
Mogu se kombinirati sa zračnim kanalima
Filter za prašinu na većini modela
Jednostavno održavanje

Nedostaci:

Zahtjevna montaža
Viša cijena

Dizalice topline

Renovirate staro ili gradite novo i želite osigurati što manje buduće troškove grijanja kroz moderna rješenja? Bez brige, na ste pravom mjestu. 

Neovisno o tome da li već znate nešto o ovoj temi ili ste tek nedavno saznali o dizalicama topline (toplinske pumpe zrak-voda), potrudit ćemo se unaprijed odgovoriti na većinu vaših pitanja i generalno vas naoružati osnovnim znanjem o ovoj temi kako bi ste mogli donjeti informiranu odluku o možebitnim budućim investicijama.

Za početak…

Što je dizalica topline?


Općenito

DIzalica topline je električni uređaj koji toplinu izvlači s jednog mjesta i prenosi je na drugo. To nije nova tehnologija; koristi se širom svijeta desetljećima, a hladnjaci i klima uređaji najpoznatiji su primjeri. Hladnjaci i klima uređaji oba su primjera dizalica topline koje rade specifično u režimu hlađenja. Hladnjak je u osnovi izolirana kutija sa spojenim sustavom toplinske pumpe gdje se zavojnica isparivača nalazi unutar kutije, obično u odjeljku za zamrzavanje. Toplina se apsorbira s ovog mjesta i prenosi van, obično iza ili ispod jedinice u kojoj se nalazi zavojnica kondenzatora. Slično tome, klima uređaj prenosi toplinu iz kuće van kuće.

Specifično

Dizalice topline o kojima mi pričamo su uređaji koji koriste toplinu sadržanu u zraku kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i potrošnu toplu vodu u vašem objektu. Cijena dizalica topline je svakako opravdana zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti zbog koje spadaju u obnovljive izvore energije te u pravilu osiguravaju COP viši od 4. U tom slučaju dizalica topline može za svaki kW utrošene električne energije proizvesti 4 kW toplinske energije.

Dizalica topline (Klima uređaji Hrvatska) pri temperaturama ispod 0°C 

Zanimljivo, dizalica topline čak i pri temperaturama ispod 0°C može izvući toplinu iz okolnog zraka, a zahvaljujući modernim inverterskim kompresorima, režim rada proteže se do čak -28°C (zahvaljujući primjerice modernim inverterskim kompresorima s flow-injection tehnologijom), čime je zajamčeno funkcioniranje sustava bez obzira na poziciju objekta i vanjsku temperaturu. Budući da tlo i zrak vani uvijek sadrže malo topline, dizalica topline može dovoditi toplinu u kuću čak i tijekom hladnih zimskih dana. Zapravo, zrak na –18 ° C sadrži oko 85 posto topline koju je sadržavao na 21 ° C.

Ciklus dizalice topline (Klima uređaji Hrvatska)

Ciklus dizalice topline u potpunosti je reverzibilan pa može osigurati cjelogodišnju klimatsku kontrolu za vaš dom. Osim grijanja dizalica topline može i hladiti prostor, ako su ugrađeni potrošači koji mogu hladiti prostor (podno/zidno/stropno grijanje ili ventilokonvektori). Cijena dizalice topline tada se spušta za dodatnu vrijednost radi uštede na potrošnji energije za hlađenje.

Efikasnost dizalice topline (Klima uređaji Hrvatska)

Najveću efikasnost postiže na objektima (novim) s visokim stupnjem termoizolacije. Pri tome se sugerira korištenje inertnih sistema grijanja (podno, stropno, zidno) koji zahtijevaju niže temperature koje znače manje opterećenje vanjske jedinice i manju potrošnju struje.

Dizalice topline za pripremu potrošne tople vode (PTV) – Klima uređaji Hrvatska

Iako se dizalice topline prvenstveno koriste u sustavima grijanja, kod izvedbi gdje se toplina odvodi vodom ista se može iskoristiti i za pripremu potrošne tople vode (PTV). Tu se obično radi o uređajima manje nazivne snage od 2 do 12 kW i pogonske snage 0,6 do 5.2 kW i na taj način moguće je smanjiti potrošnju energije za pripremu PTV za 2/3.

Koje su prednosti korištenja dizalica topline? – Klima uređaji Hrvatska


Kada se spremamo na nove investicije, zamjenu starog ili za potrebe novog sustava grijanja, moramo se pitati koje su prednosti i dugoročna isplativost te odluke. Da li cijena dizalice topline opravdava investiciju radi daljnje uštede? Da li je bolje investirati sada pa izbjeći ponovnu zamjenu kada nas na to prisile zakonske izmjene? Koliko je realno vremena još ostalo do bitnijih promjena u cijenama energenata? Sve su to realna pitanja i više nisu samo hipotetska. Novi Zakon o obnovljivim izvorima energije i pravilnici za izdavanje građevinske dozvole za novogradnju su već tu. Neki vrijede već od 1.1.2020 a i novi su u pripremi. U Hrvatskoj je cijela situacija možda tek počela, ali vodimo se po primjerima iz ostatka svijeta gdje se cijena dizalica topline već spustila i samo izvođenje je postalo uobičajena praksa kod novogradnje.

Dizalice topline s izvorom zraka – Klima uređaji Hrvatska

Dizalice topline s izvorom zraka jedan su od najnaprednijih sustava grijanja koji su dostupni vlasnicima kuća i tvrtkama. S razlogom se primjerice u Švicarskoj svaka treća novogradnja oprema nekom od tipova dizalica topline, u Švedskoj 7 od 10 novogradnji a u Njemačkoj i Islandu jedna četvrtina. U mnogim državama se traže ili već donose novi zakoni po kojima se odustaje od plinskih priključaka na novogradnji u bliskoj budućnosti. 

Korištenje obnovljivih izvora energije – Klima uređaji Hrvatska

Raspoloživost fosilnih goriva plina i nafte vremenski je ograničena pa ova činjenica sve više zaokuplja svijest ljudi kao i potreba za zaštitom okoliša. Iz tog razloga korištenje obnovljivih izvora energije dobiva sve više na značaju.

Energetska ocjena – Klima uređaji Hrvatska

S visokom oznakom energetske ocjene u cijelom rasponu, ovo je idealno čisto i zeleno inteligentno rješenje grijanja. Upravo zato navesti ćemo neke od najbitnijih faktora za donošenje odluke. 

60 do 75% niži relativni troškovi grijanja

Dizalice topline dobivaju ¾ potrebne energije (bez ikakvog dodatnog utroška goriva ili električne energije) iz okruženja u kojem živite. Tlo, podzemna voda i vanjski zrak pohranjuju ogromne količine toplinske energije koje se pomoću dizalica topline mogu transformirati u energiju grijanja. Uštede su znatne u usporedbi s drugim konvencionalnim sustavima grijanja. Količina energije koju dizalice topline troše znatno je manja od količine proizvedene topline. 

Relativnim troškovima različitih izvora energije dizalice topline – Klima uređaji Hrvatska

Međutim, relativne uštede ovisit će o tome da li trenutno koristite struju, ulje, propan ili prirodni plin i o relativnim troškovima različitih izvora energije u vašem području. Ako pokrenete dizalicu topline, trošit ćete manje plina ili nafte, ali više električne energije. Ako živite u području gdje je struja skupa, vaši operativni troškovi mogu biti veći. Ovisno o tim čimbenicima, rok povrata ulaganja u dizalicu topline zrak – voda, a ne u centralni klima uređaj, mogao bi biti od dvije do sedam godina.

Pametna buduća ulaganja

Ako se danas odlučite instalirati dizalicu topline, trebali biste biti svjesni da ulažete u budućnost. Njihova prava vrijednost leži u mnogim mjerljivim i nemjerljivim aspektima. Osim sigurnosti ulaganja, fleksibilnosti, niskih troškova grijanja, udobnosti i mnogih ekonomskih i ekoloških prednosti, dizalica topline je zapravo ulaganje u vašu budućnost i budućnost vaše djece.

Obnova ili novogradnja

Dizalica topline idealno je rješenje za grijanje i hlađenje novoizgrađenih ili obnovljenih zgrada ili za zamjenu postojećeg sustava grijanja. Budući da djeluje na principima niskotemperaturnog grijanja, pogodna je za podno grijanje i grijanje pomoću zidnih radijatora, kao i kombinaciju oba. Dizalice topline posebno su prikladne za grijanjem radijatorom, jer novi modeli za visoke temperature mogu doseći temperaturu vode od 80 ° C.

Zimi toplo, ljeti hladno

Jedinstvena tehnologija dizalica topline omogućava vašem sustavu grijanja da zagrijava vaš dom tijekom zime i hladi ga tijekom ljeta bez dodatnih radova ili ulaganja. Sustav dizalice topline može se koristiti za hlađenje bez obzira koristite li ventilatore ili podno grijanje.

Niska razine buke

Sustav dizalica topline nije samo vrlo učinkovit; ujedno je i jedan od najtiših dostupnih na tržištu. Ovaj obnovljivi sustav grijanja je diskretan i vrlo tih, nudeći fleksibilnost na mjestu gdje ga možete postaviti i čineći ga savršenim za gotovo sve lokacije.

Princip rada dizalica topline


Dizalice topline prenose toplinu tako što cirkuliraju tvar koja se naziva rashladno sredstvo kroz ciklus isparavanja i kondenzacije. Kompresor pumpa rashladno sredstvo između dva svitka izmjenjivača topline. U jednoj zavojnici rashladno sredstvo isparava pri niskom tlaku i apsorbira toplinu iz svoje okoline. Zatim se rashladno sredstvo komprimira na drugoj zavojnici, gdje se kondenzira pod visokim tlakom. U ovom se trenutku oslobađa topline koju je apsorbiralo ranije u ciklusu.

Rashladni sustav dizalice topline – Klima uređaji Hrvatska

Rashladni sustav dizalice topline sastoji se od kompresora i dvije zavojnice od bakrenih cijevi (jedna u zatvorenom i jedna izvana), okružene tankim aluminijskim rebrima za pomoć prijenosu topline. U načinu grijanja, tekuće rashladno sredstvo u vanjskim zavojnicama izvlači toplinu iz zraka i isparava u plin. Unutarnje zavojnice oslobađaju toplinu iz rashladnog sredstva dok se ona kondenzira natrag u tekućinu. Povratni ventil, u blizini kompresora, može promijeniti smjer protoka rashladnog sredstva radi hlađenja, kao i za odmrzavanje vanjskih zavojnica zimi.

Sami proces odvija se u 4 faze gdje je rashladno sredstvo na početku prve faze hladna tekućina niskog tlaka.
 1. Rashladno sredstvo prelazi u isparivač i toplinska energija iz vanjskog zraka prolazi preko isparivača. To uzrokuje povećanje tlaka rashladnog sredstva i promjenu u toplu paru.
 2. Topla para tada ulazi u kompresor gdje joj se pomoću kompresije povećava temperatura i to rezultira njenim pretvaranjem u vrući plin.
 3. Vrući plin se tada kondenzira prelaskom preko jedne strane izmjenjivača topline. Toplina se prenosi na hladniju stranu (strana gdje se nalazi voda) izmjenjivača topline i tada se kroz sustav prenosi do spremnika tople vode. Kako se temperatura rashladnog sredstva smanjuje, stanje se mijenja iz vrućeg plina natrag u hladnu paru.
 4. Unatoč padu temperature, hladna para i dalje zadržava visoki tlak i kako bi se tlak smanjio para prolazi kroz ekspanzijski ventil. To uzrokuje pad tlaka i temperatura se znatno snižava, vraćajući rashladno sredstvo u prvobitno stanje hladne tekućine niskog tlaka.

Taj se postupak ponavlja

Kroz ovaj ciklus prolazi samo rashladno sredstvo, a voda se zagrijava dok putuje kroz izmjenjivač topline. Toplinska energija rashladnog sredstva prolaskom kroz izmjenjivač topline predaje se vodi kojoj tada raste temperatura. Ova grijana voda ulazi u krug grijanja zgrade, a može se koristiti i za dobavu sanitarne tople vode putem spremnika tople vode.

Energetska učinkovitost  dizalice topline – Klima uređaji Hrvatska

Energetska učinkovitost koja se postiže ovim procesom iznimno je visoka, te primjerice pri vanjskoj temperaturi od +7°C COP (Coefficient of Performance) može iznositi 4.00, odnosno sustav za svaki kW električne energije koji utroši daje čak 4.00 kW toplinske energije. Naravno, s padom vanjske temperature, pada i učinkovitost sustava, no istovremeno raste s porastom vanjske temperature.

Planiranje, odabir i projektiranje sustava


Svako planiranje i projektiranje ima svoje početne korake i iako istina je da neke od njih možemo barem djelomično izvesti sami, ovisno o stručnosti i iskustvu naravno, naša je preporuka da se obratite stručnom projektantu/tvrtki koja će vam izraditi potpunu dokumentaciju i predložiti moguća rješenja sustava. Naravno, to će povisiti početnu investiciju ali zasigurno ne onoliko koliko bi koštali naknadni popravci ili zamjene u slučaju krivog odabira ili izvođenja. Pokzalo se u praksi da izbjegavanje ovog koraka često rezultira nezadovoljstvom korisnika, gubitkom vremena i uloženog novca.

Ulaganje i ušteda, efikasnost i isplativost u budućnosti dizalice topline – Klima uređaji Hrvatska

Ovi sustavi funkcioniraju po principu “veće početno ulaganje – veća ušteda, efikasnost i isplativost u budućnosti” te mogu koštati i preko 150.000,00 kn uz velike uštede u kasnijim tekućim troškovima, pa je upravo zbog toga vrlo bitno da se pomno isplaniraju i pravilno izvedu “iz prve”. 

– primjer projekta obiteljske kuće “Kuća Zubadan” 

Kako bi ste isplanirali budžet dizalice topline – Klima uređaji Hrvatska

Prije samog ugovaranja izvođenja informirajte se o sljedećim faktorima kako bi ste isplanirali budžet u skladu s konkretnim željama/potrebama izvedbe:

 • energetske potrebe – potrebno je izraditi proračun fizike objekta i saznati njegove energetske potrebe koje ovise o željenim trošilima, površini i izolaciji objekta
 • kapacitet – sukladno energetskim potrebama objekta radi se odabir kapaciteta dizalice topline. Vrijednosti se pretežno kreću u rangu od 3.6 do 16,0 kW, ili prevedeno za veličine objekta od 40 do 400 m²
 • funkcionalnosti – bitno je naglasiti sve željene funkcionalnosti ( grijanje+potrošna topla voda, samo potrošna topla voda, grijanje+hlađenje+potrošna topla voda)
 • kontrola – uz standardnu kontrolu pomoću žičnih ugradbenih kontrolera/termostata moguća je i daljinska kontrola sa drugih lokacija putem internetske veze
 • namjena – kratak opis namjene objekta (stambeni, turistički, poslovni)
Projektna dokumentacije dizalice topline – Klima uređaji Hrvatska

Naravno ne zaboravite i na izradu projektne dokumentacije uz ponudbeni troškovnik, primjerice:

 • rasvjeta – zamjena postojeće s novom veće efikasnosti
 • izolacija – dodatna toplinska izolacija vanjskih zidova ili stropa prema negrijanom tavanu
 • stolarija – zamjena vanjske stolarije novim tipom većeg izolacijskog indexa ( primjerice PVC + dvostruka izolacijska stakla)
 • trošila – ugradnja ventilokonvektora, zamjena radijatora, ugradnja termostatskih ventila

Kolika je cijena dizalica topline? Koliki je povrat investicije? – Klima uređaji Hrvatska


Kako je riječ o obnovljivom izvoru energije visoke efikasnosti, realno je da je početna investicija nešto veća u odnosu na klasične sustave grijanja. S druge strane, investitorima je u startu osigurana ušteda pošto im je potreban tek priključak električne energije i nije potrebno raditi dimnjak. Cijena dizalice topline je u startu možda veća od konkurentskih riješenja, ali je povrat investicije jednako veći kroz manje prosječne operativne troškove.

Država subvencionira investiciju u dizalice topline – Klima uređaji Hrvatska

Uz to, država već neko vrijeme subvencionira investiciju u dizalice topline. Najčešće je riječ o pokrivanju 50% investicije do specifičnog maksimalnog iznosa. Više o subvencijama, uvjetima i aktualnim ponudama može saznati na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. S obzirom na smanjenu potrošnju energenata, povrat investicije u sustav dizalice topline u prosjeku iznosi sedam godina. U slučaju da investitor aplicira i dobije državne subvencije, taj se rok vidno skraćuje. 

Trošak sustava dizalice topline ovisi o izvedbi – Klima uređaji Hrvatska

Trošak sustava ovisi o izvedbi uređaja, korištenim materijalima, proizvođaču sustava, planiranom načinu korištenja, klimatskim uvjetima u kojima se nalazite itd.

Za primjer praćenja svakodnevne potrošnje objekta opremljenog Zubadan sustavom kliknite ovdje…


Trošak sustava s dizalicom topline ovisi o mnogim parametrima – Klima uređaji Hrvatska

Praksa je pokazala da trošak sustava s dizalicom topline ovisi o mnogim parametrima uz koje imate mogućnost smanjiti ili povećati cijenu kao što je ugradnja podnog grijanja, potrošne tople vode, solarnog grijanja, posebne kontrole upravljanja i upravljanja sa udaljene lokacije. Ovaj podatak iz prakse može vam poslužiti kao okvirni primjer za procjenu vaše investicije iako nije uvijek konačan.

U našoj ponudi možete pronaći modele vrhunskih proizvođača Fujitsu, Toshiba i Mitsubishi Electric. Za detaljne informacije i cijene kontaktirajte nas:

ZASTUPAMO PROIZVOĐAČE KLIMA UREĐAJA – IMAMO U PONUDI KOMPLETAN NJIHOV ASORTIMAN TE SMO I OVLAŠTENI SERVIS ZA BRENDOVE : Daikin, Midea , Gree, Haier, Maxon,Panasonic, Fujitsu, Toshiba, Mitsubishi, Samsung, Lg, Korel, Hitachi, Azuri, Vivax , Quadro , Tesla , Sinclair, Bergen, Vaillant , Airwell, Hyundai – Vivax .

Zastupamo

Brendove

Što naši klijenti kažu o nama?

Učinkovitost rješenja te zadovoljstvo i uspjeh naših klijenata je naš uspjeh. Sa svim našim klijentima njegujemo partnerski i iskren odnos kojemu smo maksimalno posvećeni tijekom cjelokupne suradnje.

Pohvalila bih sve ! I brzinu i stručnost, ljubaznost, pristupačnost i naravno cijenu koja je bila povoljnija od svih, ali kvaliteta je bila neupitna. Ništa nas nije zasmetalo, čak su više puta dolazili vidjeti urede kako bi se kvalitetno pripremili i znali organizirati rad, kako sebi tako i našim zaposlenima i stvarno su bili tihi, brzi i efikasni.
Klima uređaji Akcija

Vrhunski klima uređaji na akciji

Dobrodošli u Klima uređaji Hrvatska, gdje vam donosimo vrhunske klima uređaje u prodaji po najnižim cijenama na tržištu. Iskoristite naše ekskluzivne kodove kupona "klime akcija" za rasprodaju klima uređaja kako biste ostvarili još više ušteda. Vjerujemo da svatko zaslužuje pristup kvalitetnim klimatizacijskim uređajima bez trošenja novca.

U wok shopu Klima uređaji Hrvatska jamčimo najbolju cijenu za sve naše proizvode i osiguravamo besplatnu dostavu radi vaše udobnosti. Kako bismo vašu kupnju učinili još fleksibilnijom. Nudimo jednostavne mogućnosti plaćanja do 24 rate pri plaćanju karticom putem našeg web shopa. Budite sigurni, dostavljamo u svaki kutak prekrasne Republike Hrvatske, pa tako i na otoke!

Istražite našu široku ponudu klima uređaja na rasprodaji i otkrijte uzbudljive popuste koje nudimo. Kako naše promocije ovise o dostupnosti proizvoda, preporučujemo da svakodnevno provjeravate našu web stranicu kako biste bili ažurirani s najnovijim informacijama o našim klima uređajima.

Naš izbor uključuje veliki izbor inverterskih klima uređaja dostupnih po sniženim cijenama. Birajte između mono-split ili multi-split modela, svi dizajnirani za učinkovito i pouzdano hlađenje. S ponosom predstavljamo renomirane japanske marke kao što su Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Hitachi, Panasonic i mnogi drugi, osiguravajući da dobijete najbolje ponude na tržištu.

U wok shopu Klima uređaji Hrvatska posvećeni smo tome da vrhunski klima uređaji vodećih svjetskih proizvođača budu dostupni svima. S markama kao što su Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba, Fujitsu Hitachi, Panasonic, GREE, Samsung, Haier, Midea, Vivax, Korel, Azuri, Maxon i Qzen, nastojimo ponuditi sveobuhvatan raspon opcija za one koji cijene kvalitetu i želju ugodnu klimatizaciju svojih životnih prostora.

Budite u tijeku s našim najnovijim akcijama i promocijama prateći Klima uređaji Hrvatska na našem web shopu. Kontinuirano proširujemo asortiman proizvoda, osiguravajući da možete pronaći savršeno klimatsko rješenje prilagođeno vašim specifičnim potrebama. Posjetite našu web stranicu kako biste istražili sve proizvode koji su trenutno dostupni u našoj promotivnoj ponudi.

Povjerite wok shopu Klima uređaji Hrvatska koji će vam donijeti izuzetne klima uređaje po nenadmašnim cijenama. Ovdje smo da vaše iskustvo klimatizacije učinimo doista iznimnim, pružajući vam udobnost i kvalitetu kakvu zaslužujete.

 

Mitsubishi klime akcija

Dobrodošli u Klima uređaje Hrvatska, vaše odredište za vrhunske Mitsubishi Electric klima uređaje na akciji. Mitsubishi Electric je poznat po svojim pouzdanim i tehnološki naprednim japanskim klima uređajima koji pružaju iznimnu energetsku učinkovitost.

Kada je u pitanju Mitsubishi Electric, možete istražiti nekoliko kategorija proizvoda:

Standardni inverter, model MSZ-HJ: Ovi klima uređaji nude ocjenu energetske učinkovitosti A za grijanje i hlađenje, što ih čini isplativim izborom bez kompromisa u pogledu performansi.

Standardni Eco Inverter, model MSZ-HR: Ovaj model uključuje trendovske značajke, a istovremeno je ekonomičan. Koristi ekološki prihvatljiv i visoko učinkovit rashladni plin R-32. Uz uključivanje tjednog mjerača vremena, možete uživati u maksimalnoj udobnosti. Za praktičnost daljinskog upravljanja, može se instalirati Wi-Fi adapter koji omogućuje upravljanje pametnim telefonom ili računalom s bilo kojeg mjesta.

DC inverter, model MSZ-BT: sa svojim modernim bijelim dizajnom, ova serija osigurava visoku energetsku učinkovitost i klasificirana je kao A++ prema ErP zakonodavstvu. Opremljen snažnim motorom, nudi iznimne performanse, pouzdanost, kompaktnost i brz rad ventilatora, osiguravajući udobno i ugodno unutarnje okruženje.

Super Inverter +, model MSZ-AP: Super Inverter tehnologija serije Plus podiže energetsku učinkovitost na nove visine s impresivnom ocjenom A+++.

Kirigamine Zen, model MSZ-EF: Dizajniran kako bi zadovoljio i najizbirljivije korisnike, ovaj model dostupan je u bijeloj, crnoj i srebrnoj boji, kombinirajući estetiku s funkcionalnošću.

Kirigamine - Zen, Luxe Inverter i Style klima uređaji, modeli MSZ-LN: Ovi modeli pokazuju vrhunski dizajn i mogu se pohvaliti najvišom ocjenom energetske učinkovitosti hlađenja A+++.

Jedinica za pod/parapet, model MFZ-KJ: Ova jedinica se ističe svojim mogućnostima grijanja. Nudi opciju dvostrukog ispuha, što omogućuje ispuštanje toplog zraka s gornje i prednje strane unutarnje jedinice. Podna/parapetna jedinica izvrsna je alternativa tradicionalnim sustavima grijanja.

Pregledajte našu web trgovinu i otkrijte široku ponudu Mitsubishi Electric klima uređaja koje nudimo.

Nudimo različite modele, uključujući zidne, podno stojeće, ispod stropa, kazetne i kanalne jedinice, s opcijama snage od 2kW do 7kW. Uživajte u posebnim cijenama, dodatnim pogodnostima i kodovima kupona pri kupnji. Budite uvjereni, svi Mitsubishi Electric klima uređaji dolaze s 3 godine jamstva.

Za detaljne informacije o cijenama klima uređaja Mitsubishi Electric i cjelokupnom dostupnom asortimanu, molimo istražite našu web stranicu. Cjelokupnu ponudu Mitsubishi Electric klima uređaja na akciji možete pronaći skrolanjem stranice prema dolje ili odabirom "Mitsubishi Electric" u izborniku s lijeve strane. Uvjereni smo da ćete otkriti savršen Mitsubishi Electric klima uređaj koji će zadovoljiti vaše potrebe za hlađenjem.

Daikin klime akcija

Dobrodošli u Klima uređaje Hrvatska, vaše odredište za Daikin klima uređaji na akciji, gdje s ponosom predstavljamo Daikin kao vodećeg japanskog proizvođača klima uređaja vrhunske kvalitete. Daikin je stekao reputaciju jednog od najpopularnijih brandova ne samo u Hrvatskoj nego iu svijetu. Zadovoljstvo nam je ponuditi Daikin klima uređaje na akciji po najpovoljnijim cijenama, uz dodatnu pogodnost besplatne dostave i mogućnosti plaćanja do 24 rate putem kartice.

Za detaljne informacije o cijenama Daikin klima uređaja, pozivamo vas da istražite našu cjelokupnu ponudu.

Pronaći ćete širok izbor Daikin klima uređaja, uključujući sljedeće serije:

Malezijski Sensira Inverter, model FTXC: Ova nova serija temelji se na uspjehu najprodavanije serije Comfort. Sensira uključuje najnoviju naprednu tehnologiju, osiguravajući visoku energetsku učinkovitost i izvrsnu udobnost.

Malaysian Sensira Inverter, model FTXC: Ovi uređaji pripadaju početnoj seriji i pružaju visoku učinkovitost i iznimnu udobnost korištenjem najnovije tehnologije i ekološki prihvatljivog rashladnog plina R-32.

Comfora, model FTXP: Ova diskretna jedinica nudi visoku učinkovitost i udobnost, što je čini pouzdanim izborom za stvaranje idealne unutarnje klime.

Perfera, model FTXM: Serija Daikin Perfera kombinira učinkovitost i udobnost, jamčeći divno iskustvo koje će vas osvojiti.

Stylish, model FTXA: svojim elegantnim i modernim dizajnom, ovi Daikin klima-uređaji bez napora se uklapaju u bilo koji prostor, a istovremeno osiguravaju optimalnu učinkovitost.

Emura, model FTXJ: Serija Emura predstavlja savršenu sinergiju učinkovitosti, udobnosti i vrhunskog dizajna. Dostupan u bijeloj i srebrnoj boji, spaja luksuz s iznimnom funkcionalnošću.

Ururu Sarara, model FTXZ: Ova se jedinica ističe svojom nagrađivanom tehnologijom 5-smjernog pročišćavanja zraka. Može se pohvaliti nevjerojatno malim utjecajem na okoliš i minimalnom potrošnjom energije.

Podno/parapetni Inverter, model FVXM : Odgovarajući vašim specifičnim potrebama, ova jedinica osigurava savršenu klimu za vaš dom. Odabirom ekološki prihvatljivog rashladnog sredstva R-32 značajno se smanjuje i utjecaj na okoliš i potrošnja energije uz osiguravanje visoke učinkovitosti.

Nexura, model FVXG: Serija Nexura spaja najbolje od oba svijeta u atraktivnom dizajnu, pružajući dosljednu udobnost u cijelom domu.

Bluevolution: Dodatno, Daikin nudi asortiman Bluevolution, optimiziran za grijanje prostora. Ovi klima uređaji jamče grijanje na nižim temperaturama u odnosu na standardne jedinice, čak i do -25°C, postižući pritom izvanrednu A+++ razinu energetske učinkovitosti.

Naša ponuda obuhvaća preko 60 različitih Daikin modela klima uređaja od kojih su mnogi trenutno na akciji. Kako biste istražili cijeli asortiman Daikin klima uređaja na rasprodaji, jednostavno se pomaknite prema dolje na stranici ili odaberite "Daikin" u izborniku s lijeve strane.

U Daikin klimama posvećeni smo pružanju izvanrednih rješenja za klimatizaciju koja daju prednost vašoj udobnosti i energetskoj učinkovitosti.

Toshiba klime akcija

Dobrodošli u Klima uređaje Hrvatska, vaše odredište za Toshiba klima uređaji na akciji gdje vam s ponosom predstavljamo vrhunske klima uređaje renomiranog japanskog proizvođača Toshiba. U Klima Concept web shopu nudimo Toshiba klima uređaje po najpovoljnijim cijenama na tržištu, čime ćete dobiti najbolju kvalitetu za svoju investiciju. Toshiba je pouzdani proizvođač s dugogodišnjom tradicijom inovacija u industriji klima uređaja.

Za detaljne informacije o cijenama Toshiba klima uređaja, pozivamo vas da istražite našu cjelokupnu ponudu.

Nudimo Toshiba klima uređaje u mono-split (sastoje se od jedne unutarnje i jedne vanjske jedinice) i multi-split izvedbi (gdje je više unutarnjih jedinica spojeno na jednu vanjsku jedinicu).

Toshiba nudi sljedeće kategorije proizvoda:

Seiya Inverter: Ovaj klima uređaj radi tiho, stvarajući gotovo neprimjetnu razinu buke tijekom rada. Svojim elegantnim i modernim izgledom svakom prostoru daje dašak sofisticiranosti. Ugrađeni plastični filteri učinkovito čiste zrak, uklanjajući velike nečistoće od samog početka.

Shorai Edge Inverter: Dizajniran s modernom i elegantnom estetikom, ovaj klima uređaj pruža performanse vrhunske kvalitete, zadovoljava vaše potrebe i nudi izuzetnu udobnost i praktičnost.

Shorai Premium Inverter: Uz moderan i elegantan dizajn, ovaj klima uređaj pruža performanse vrhunske kvalitete kako bi ispunio vaše zahtjeve.

Super Daisekai 9: Ovi vrhunski klima uređaji imaju najvišu razinu energetske učinkovitosti, koristeći rashladno sredstvo R32 za optimalne performanse.

Podno/parapetna jedinica: Dizajniran s promjenjivom regulacijom odvoda zraka, ovaj klima uređaj savršen je za grijanje prostora. Učinak podnog grijanja postiže se odvodom toplog zraka s donje strane jedinice.

U Klima uređajima Hrvatska nudimo kompletan asortiman Toshiba klima uređaja na akciji. Za opsežan pregled Toshiba modela klima uređaja, pomaknite se prema dolje na stranici ili odaberite "Toshiba" iz izbornika s lijeve strane.

S Toshibom možete vjerovati da će naši klima uređaji pružiti vrhunske performanse i pružiti najveću udobnost u vašim životnim prostorima. Istražite našu Toshiba kolekciju klima uređaja i iskusite izvrsnost Toshibine inovativne tehnologije klima uređaja.

Fujitsu klime akcija

Otkrijte izvrsnost japanske izrade s našom kolekcijom vrhunskih Fujitsu klima uređaja na akciji. U Klima uređajima Hrvatska nudimo veliki izbor Fujitsu klima uređaja po najboljim cijenama i posebnim popustima. Budite uvjereni da svi Fujitsu klima uređaji dolaze s trogodišnjim jamstvom, da se mogu pohvaliti modernim dizajnom i iznimnom energetskom učinkovitošću.

Fujitsu predstavlja svoje klima uređaje u raznim serijama, od kojih svaka zadovoljava različite potrebe:

Standard Eco Inverter, model ASYG-KPC/KLC: Ovi klima uređaji osiguravaju pouzdane i stabilne performanse hlađenja pri visokim vanjskim temperaturama, zajedno s izvrsnim mogućnostima grijanja tijekom hladnijih razdoblja.

Super Eco Inverter, model ASYG-KMC/KMT/LMT: Iskusite klima uređaj vrhunske kvalitete s modernim dizajnom, dostupan u širokom rasponu snage od 2 kW do 9,4 kW. Uživajte u gotovo tihom radu, što ga čini savršenim za spavaće sobe i zadovoljava čak i najizbirljivije korisnike.

Advance Inverter, model ASYG-KGT: Ova visoko učinkovita serija kombinira luksuzne funkcije s nenametljivim modernim dizajnom. Ističe se u pružanju visokokvalitetnog grijanja, čak i pri ekstremnim vanjskim temperaturama do -15°C. Ravna i elegantna prednja ploča besprijekorno se uklapa u svaki moderni interijer ili dekor.

Design Inverter, model ASYG-KETA: Dizajniran za one koji cijene izvrsnu klimatizaciju u kombinaciji s fokusom na moderan i elegantan dizajn, jednostavnost i besprijekornu funkcionalnost. Fujitsu Design Inverter serija nudi optimalnu ravnotežu estetike i performansi.

Nocria X Inveter, model ASYG-KXCA: Legendarni Fujitsu model kojeg krase brojna tehnička rješenja i najviša ocjena energetske učinkovitosti A+++. Nadmašuje konkurenciju i predstavlja vrhunac izvrsnosti klimatizacije.

Podno/parapetna jedinica, model ASYG-LVCA: S mogućnošću poluskrivene ugradnje u zid i dvostrukim odvodom u oba načina grijanja i hlađenja, ova podna/parapetna jedinica nadmašuje slične proizvode u svojoj klasi.

Kako biste istražili cijene Fujitsu klima uređaja, pregledajte našu cjelokupnu ponudu. Birajte između različitih tipova unutarnjih jedinica, uključujući zidne, podne, ispod stropa, kazete i sustave kanala. Odaberite kapacitet snage koji najbolje odgovara vašem prostoru, s opcijama u rasponu od 2,5 kW do 10 kW.

Za sveobuhvatan pregled Fujitsu klima uređaja na akciji, jednostavno skrolajte stranicu prema dolje ili kliknite na "Fujitsu" u lijevom izborniku.

Doživite nenadmašnu kombinaciju prepoznatljive japanske kvalitete, modernog dizajna i iznimne energetske učinkovitosti uz Fujitsu klima uređaje. Vjerujte poznatoj pouzdanosti i inovacijama koje Fujitsu unosi u svako rješenje klimatizacije.

Hitachi klime akcija

Tražite li način da svoj dom ili ured održite hladnim i udobnim, na web shop Klima uređaji Hrvatska. Nudimo širok izbor klima uređaja Hitachi klima uređaji na akciji, jedne od najpouzdanijih i najuglednijih marki u industriji. Klima uređaji Hitachi dizajnirani su za optimalnu učinkovitost hlađenja, a istovremeno štede energiju i smanjuju buku. Možete birati između različitih modela i veličina prema svojim potrebama i proračunu.

Hitachi nudi sljedeće kategorije proizvoda klima uređaja:

Dodai 2 Inverter - visokoučinkovito rješenje za grijanje i hlađenje. Ovi kompaktni i elegantni klima uređaji dizajnirani su da se besprijekorno uklope u svaki interijer. Uživajte u uštedi energije i upravljajte uređajem na daljinu pomoću Hi-Kumo mobilne aplikacije. Tehnologija FrostWash osigurava automatsko čišćenje izmjenjivača topline smrzavanjem vlage kako bi se uklonile nečistoće.

Mokai - savršen spoj funkcionalnosti i dizajna. Sa svojim kompaktnim dimenzijama od samo 78 cm širine, idealno je rješenje za manje prostore. Uživajte u visokoj energetskoj učinkovitosti i tihom radu uz razinu buke od samo 20 dB(A). Upravljajte jedinicom daljinski pomoću aplikacije Hi-Kumo, koja također ima senzor za otkrivanje zauzetosti. Temperatura se automatski podešava nakon 20 minuta neaktivnosti. Daljinsko upravljanje dostupno je putem Hi-Kumo mobilne aplikacije uz dodatni adapter.

Takai - Doživite ugodnije i suptilnije strujanje zraka sa značajkom dvostrukih zračnih zaklopki, eliminirajući neugodan efekt "oscilirajućeg ventilatora". Uživajte u maksimalnoj udobnosti s unutarnjim jedinicama koje rade pri niskom zvučnom tlaku od čak 20 dB(A), gotovo neprimjetnom za korisnika. Zaklopka za odvod zraka može se podešavati okomito i vodoravno, što omogućuje bolju regulaciju zraka u prostoriji. Iskoristite mogućnost daljinskog upravljanja pomoću Hi-Kumo mobilne aplikacije i dodatnog adaptera.

Lorai - Lorai Air Pur jedinica je moderan i elegantan klima uređaj dostupan u bijeloj i sivoj boji. Ističe se unutarnjim komponentama od nehrđajućeg čelika, za razliku od ostalih modela s plastičnom unutrašnjosti. S ugrađenim senzorom kretanja, jedinica optimizira potrošnju energije za veće uštede. Jedinstvena značajka je klizač koji čisti površinu filtera, gurajući prljavštinu u praktični spremnik koji se nalazi pokraj jedinice. Uživajte u pogodnostima daljinskog upravljanja s mobilnom aplikacijom Hi-Kumo i dodatnim adapterom.

Bilo da trebate zidnu, podnu ili stropnu kazetnu jedinicu, pronaći ćete je u Klima uređajima Hrvatska. Osim toga, možete uživati u najboljim cijenama na tržištu, zahvaljujući njihovim konkurentnim ponudama i popustima "Klime akcija". Ne propustite priliku da u Klima uređajima Hrvatska nabavite kvalitetan i energetski učinkovit klima uređaj Hitachi. Pregledajte širok izbor proizvoda na web shopu Klima uređaji Hrvatska.

Panasonic klime akcija

Odlični klima uređaji poznatog japanskog proizvođača koji odlično rade u hlađenju i grijanju. Panasonic je najbolji omjer cijene i kvalitete, a na web shopu Klima uređaji Hrvatska uz snižene cijene i klime na akciji kupite svoj Panasonic klima uređaj po najkonkurentnijoj cijeni na tržištu.

Panasonic klima uređaji cijene - pogledajte našu ponudu.

Panasonic predstavlja novu generaciju klimatizacijskih uređaja koji koriste R32, rashladno sredstvo koje je jednostavnije za ugradnju te u usporedbi s ostalim rashladnim sredstvima puno manje šteti okolišu te štedi energiju.

Panasonicova nanoe™ tehnologija upotrebljava sitne čestice nano tehnologije za pročišćavanje zraka u prostoriji. Djeluje učinkovito na mikroorganizme u zraku i prijanjajuće mikroorganizme kao što su određene vrsta bakterija, virusa i plijesan.

Potpunu ponudu Panasonic klima uređaja na akciji možete provjeriti niže na stranici ili odabirom "Panasonic" u izborniku lijevo.

Panasonic nudi sljedeće serije klima uređaja:

Standardni inverter, model KIT-FZ - snažni su i učinkoviti, s izvanrednim energetskim razredom A++/A+, jedinstveni su na tržištu! FZ model u grijanju radi do vanjske temperature od -15 °C a u režimu rada hlađenja do -10 °C u izrazito tihom modu.

Kompaktni inverter, model KIT-TZ – radi se o klima uređajima nove serije, modernog izgleda, naprednih tehničkih karakteristika, visoke energetske učinkovitosti i odličnom grijanu pri niskim vanjskim temperaturama.

Etherea Inverter+, model KIT-Z/XZ - klima uređaji s unaprijeđenim Econavi osjetnikom i novim Nanoe-G sustavom za pročišćavanje zrakakoje krasi izuzetna učinkovitost, udobnost i zdravi zrak uz najsuvremeniji dizajn

Nordic Flagship Inverter+, model KIT-VZ – optimiziran za grijanje. Pohranjuje toplinu u vanjskoj jedinici, što omogućuje početak grijanja prostorije odmah nakon uključivanja toplinske pumpe. 

Podno/parapetna jedinica Inverter , model KIT-Z UFE – nova jedinica modernog izgleda i vrhunskih karakteristika, spoj odlične funkcionalnosti i visoke energetske učinkovitosti.

Gree klime akcija

Hvaljeni kineski klima uređaji najvećeg proizvođača klima uređaja na svijetu. U suradnji sa vodećim japanskim proizvođačom Daikin razvili su odlične klima uređaje po vrlo prihvatljivim cijenama.

Široka paleta klima uređaja pruža mogućnost optimiziranja energetske učinkovitosti i podizanje razine ugodnosti u Vašem domu, bilo da se radi o obnovi Vašeg doma ili o novogradnji. Kompaktan i moderan dizajn unutarnjih jedinica pristaje uz svaki interijer.

Gree klima uređaji cijene - pogledajte našu ponudu.

Klima uređaji Hrvatska vam nudi Gree klima uređaje na akciji po najboljoj cijeni u Hrvatskoj. Možete birati odgovarajući klima uređaj u mono-split izvedbi (jedna unutarnja i jedna vanjska jedinica) i u multi-split izvedbi (gdje se više unutarnjih jedinica spaja na jednu vanjsku jedinicu). Raspoložive su vam snage od 2,5 do 10 kW za prostore površine do 100m kvadratnih.

Potpunu ponudu Gree klima uređaja na akciji možete provjeriti niže na stranici ili odabirom "Gree" u izborniku lijevo.

Gree nudi sljedeće serije klima uređaja:

Bora Economical – klima uređaj premium dizajna s nevidljivim displejem i uključenim WiFi sučeljem, odlično se uklapa u svaki interijer. Visoka energetska učinkovitost A++/A+ osigurava manju potrošnju električne energije, a novi ekološki medij R32 je lako dostupan, ostvaruje uštede i štiti okoliš.

Lomo Economical – odličan klima uređaj najvećeg proizvođača na svijetu. Odlikuje ga jednostavan dizajn te dobraučinkovitost u hlađenju i grijanju ut visoku energetsku učinkovitost A++ i tih rad.

Lomo Regular – radi se o najprodavanijem klima Gree uređaju iz kućne serije. Odlikuje ga moderan dizajn, odlične tehničke karakteristike, vrhunsko hlađenje i grijanje te integrirano Wi-Fi upravljanje.

Amber – klima uređaj visoke energetske učinkovitosti i prekrasnog dizajna. Lijepo će se uklopiti u svaki prostor, a zahvaljujući brojnim mogućnostima, uživat ćete u ugodnoj temperaturi svoga doma tokom cijele godine.

Hansol – radi se o klima uređaju neupadljivog dizajna, vrhunskih tehničkih karakteristika te odličnom grijanju sve do -20°C vanjske temperature.

U-Crown – vrhunski klima uređaj nagrađivanog dizajna, iznimne kvatitete i iznmno niske buke uz visoku energetsku učinkovitost.

Podna/parapetna jedinica - pouzdana serija podnih klima uređaja koji mnogo rtga dijeli sa Daikinom. Pouzdan i ekonomičan u u hlađenju i u grijanju do -15°C vanjske temperature

Haier klime akcija

Haier je prvi u svijetu u kategoriji klima uređaja s funkcijama za samočišćenje i filtriranje zraka, te među prvih 100 kineskih kompanija po veličini. Haier ima 240 podružnica, 30 razvojnih centara i više od 50.000 zaposlenika diljem svijeta.

Haier klima uređaji odlikuju se modernim dizajnom, izradom od kvalitetnih materijala uz napredne funkcije uređaja. One uključuju Wi-Fi upravljanje, standardnosu opremljeni s pročišćavanjem zraka i ionizatorom te su energetski visokoučinkoviti. Haier klima uređaji predstavljaju idealan izbor za Vaš stambeni ili poslovni prostor.

Haier klima uređaji cijene - pogledajte našu ponudu

Haier nudi slijedeće serije klima uređaja:

TIDE GREEN WI-FI – Energetski visokoučinkoviti klima uređaji s Wi-Fi podrškom za upravljanje.

BREZZA – Vrlo tihi uređaji s posebnim A-PAM DC inverterom.

TUNDRA GREEN PLUS WI-FI – Samostalno čišćenje klima uređaja s iznimno visokom razinom energetske učinkovitosti.

FLEXIS PLUS WI-FI – Najviša moguća čistoća zraka uz Wi-Fi podršku.

Akcija klima uređaja

Klima uređaji Hrvatska nudi akcije kvalitetnih klima uređaja po najkonkurentnijim cijenama na tržištu. Obratite pozornost na naše kupon kodove za još veće popuste!

Stalne akcije odabranih klima uređaja najkvalitetnijih proizvođača Mitsubishi electric, Daikin, Toshiba, Fujitsu Hitachi, Panasonic, GREE, Samsung, Haier, Midea, Vivax, Korel, Azuri, Maxon i Qzen. Ne propustite pratiti akcije i promocije klima uređaja!

Akcija klima uređaja