Klima akcija, pobijedi zimu i kupi povoljno klimu!

Klima uređaji za grijanje akcija!

Klima akcija daju veliku priliku pogotovo kada nastupi zimska hladnoća, održavanje topline vašeg doma glavni je prioritet. Iako su dostupni različiti načini grijanja, grijanje pomoću klima uređaja pokazalo se praktičnim i učinkovitim izborom za mnoga kućanstva.

Klima uređaji za grijanje akcija! Pročitajte više…

Velika akcija klima uređaja

Klima uređaji za grijanje akcija!

Klima akcija daju veliku priliku pogotovo kada nastupi zimska hladnoća, održavanje topline vašeg doma glavni je prioritet. Iako su dostupni različiti načini grijanja, grijanje pomoću klima uređaja pokazalo se praktičnim i učinkovitim izborom za mnoga kućanstva.

Učinkovito i pristupačno zimsko grijanje s klima uređajem – akcija

 Evo zašto biste trebali razmisliti o klimatizaciji za potrebe grijanja zimi:

 1. Isplativi: Mnoge metode grijanja uključuju kupnju i pripremu izvora energije poput drva za ogrjev, peleta ili goriva, što može povećati troškove i vrijeme. Nasuprot tome, klima uređaji rade kao dizalice topline, gdje za svaki 1 kW utrošene električne energije mogu proizvesti do 4 kW toplinske energije. Ova visoka energetska učinkovitost pretvara se u uštedu na vašim računima za grijanje.
 2. Praktičan rad: Sustavi klimatizacije dizajnirani su tako da budu jednostavni za korištenje. S kontrolama koje su jednostavne za korištenje, možete postaviti željenu temperaturu i prepustiti sustavu da se pobrine za ostalo. Time se eliminira potreba za stalnim održavanjem, punjenjem goriva ili čišćenjem povezanim s nekim drugim metodama grijanja.
 3. Udobnost tijekom cijele godine: Moderne klimatizacijske jedinice su svestrane i pružaju i hlađenje ljeti i grijanje zimi. Ova dvostruka funkcionalnost omogućuje vam održavanje ugodne temperature u vašem domu tijekom cijele godine, čineći vašu investiciju vrijednijom.
 4. Energetska učinkovitost: Mnoge klimatizacijske jedinice dizajnirane su imajući na umu energetsku učinkovitost. Često imaju načine rada za uštedu energije, mjerače vremena i programibilne termostate, koji vam pomažu dodatno smanjiti potrošnju energije i smanjiti troškove grijanja.
 5. Mogućnosti rasprodaje: Kako bi prelazak na klimatizirano grijanje bio još privlačniji, često postoje sezonska sniženja i popusti na visokokvalitetne klima uređaje s izvrsnim mogućnostima grijanja. Potražite jedinice s visokim energetskim razredom i učinkom grijanja kako biste maksimalno povećali svoje uštede.

Zaključno klima uređaji za grijanje akcija

Klima uređaj akcija može biti pametan izbor za učinkovito i isplativo zimsko grijanje. Sa svojom sposobnošću da osigura i hlađenje i grijanje, uz energetski učinkovite značajke, nije ni čudo da se mnoga kućanstva okreću sustavima klimatizacije kako bi pobijedila zimsku hladnoću. Budite u potrazi za rasprodajama i promocijama i uložite u pouzdani klima uređaj kako biste osigurali toplinu tijekom zime, a da pritom ne potrošite novac.

Udobnost tijekom cijele godine: pametan izbor s klima uređajem

Kada je riječ o održavanju udobnosti vašeg doma tijekom cijele godine, klima uređaji akcija su najbolji izbor. Evo zašto biste ih trebali uzeti u obzir i za grijanje i za hlađenje:

 1. Visoko učinkovito grijanje i hlađenje: Klima uređaji su nevjerojatno svestrani, omogućuju učinkovito grijanje zimi i ugodno hlađenje ljeti. Oni su sveobuhvatno rješenje koje osigurava da vaš dom ima pravu temperaturu bez obzira na godišnje doba.
 2. Niski računi za režije: Moderni klima uređaji, posebno modeli s inverterom, dizajnirani su imajući na umu energetsku učinkovitost. To znači da troše znatno manje električne energije, što rezultira nižim računima za režije. Bilo da se grijete zimi ili hladite ljeti, nećete razbiti novac.
 3. Pouzdan rad zimi: Zabrinuti ste da se vaša vanjska jedinica ne smrzne zimi? Nemoj biti. Klima uređaji dolaze s ugrađenim značajkama kao što su grijači za kondenzat i kompresorski grijači, čime se osigurava visoka pouzdanost čak i kada temperatura padne. Ovi sustavi mogu održavati stabilan kapacitet grijanja čak i pri ekstremno niskim vanjskim temperaturama, ponekad i do -20°C ili nižim, ovisno o specifičnom modelu.
 4. Minimalna potrošnja električne energije: Ovi klima uređaji nude snažno hlađenje i grijanje čak i kada je vani hladno, a troše vrlo malo električne energije.

Joše neke karakteristike klima uređaja za grijanje akcija:

 1. Napredne značajke za zdravlje: U današnjoj klimi važno je osigurati da zrak koji udišete bude čist i bez virusa, bakterija, prašine i alergena. Moderni klima uređaji opremljeni su naprednim značajkama koje pročišćavaju i čiste zrak u vašem domu, pružajući zdravije okruženje za vašu obitelj.
 2. Elegantan dizajn: Klima uređaji dizajnirani su da nadopune svaki interijer. Njihov elegantan i moderan dizajn znači da neće narušiti estetiku vašeg doma.
 3. Whisper-Quiet Rad: Nitko ne želi bučan sustav koji mu remeti mir i tišinu. Ovi klima uređaji rade super tiho, osiguravajući da se osjećate ugodno bez dodatne buke.
 4. Jamstvo i profesionalna usluga: Možete biti mirni uz 5-godišnje jamstvo, a tu je i široka mreža ovlaštenih i certificiranih instalatera i servisnih tehničara koji su vam na raspolaganju kako bi vaš sustav ostao u vrhunskoj formi.

Napravite pametan izbor za cjelogodišnju udobnost i energetsku učinkovitost—odaberite klima uređaje za svoj dom – akcija. Oni nude grijanje i hlađenje koje je učinkovito, ekonomično i pouzdano čak iu najhladnijim mjesecima. S naprednim značajkama i elegantnim dizajnom dobrodošao su dodatak svakom domu. Ne propustite pogodnost i udobnost koju klima uređaj može unijeti u vaš život.

Savjeti i preporuke iz 27 godišnjeg iskustva u prodaji i montaži klima uređaji za grijanje.

Klima akcija – Trenutačno su vrlo traženi najprodavaniji i Best Buy klima uređaji optimizirani za grijanje. Osim toga, imamo neke proračunski prihvatljive preporuke za učinkovito grijanje, kako za obalne tako i za kontinentalne regije:

Klima akcija – Najprodavaniji i Best Buy klima uređaji za grijanje:

 • GREE LOMO REGULAR – grijač u vanjskoj jedinici, grijanje do -22°C
 • MIDEA ALL EASY PRO – 2 grijača u vanjskoj jedinici, grijanje do -25°C
 • HAIER FLEXIS PLUS – senzor pokreta, grijanje do -20°C
 • AZURI SUPRA – grijač u vanjskoj jedinici, grijanje do -22°C
 • VIVAX R-DESIGN – grijanje do -20°C
 • TESLA SUPERIOR – grijač u vanjskoj jedinici, grijanje do -20°C

Mitsubishi Electric Inverter Serija:

Poznati po svojim iznimnim mogućnostima grijanja. Mitsubishi Electric klima uređaji su vrlo učinkoviti i nude izvrsne performanse, posebno u hladnim klimatskim uvjetima. Potražite modele s naprednim značajkama kao što je tehnologija hiper-grijanja za vrhunske performanse grijanja.

Serija dizalica topline Daikin:

Daikin je još jedan renomirani brand poznat po svojim mogućnostima grijanja. Njihovi modeli dizalica topline dizajnirani su za učinkovito i djelotvorno grijanje. Što ih čini popularnim izborom za stambene i komercijalne primjene.

Fujitsu Halcyon serija:

Fujitsu Halcyon serija uključuje niz energetski učinkovitih klima uređaja s izvrsnim mogućnostima grijanja. Često dolaze s naprednim značajkama poput inteligentne kontrole temperature i pročišćavanja zraka.

Panasonic Aero serija:

Panasonicova Aero serija nudi kombinaciju učinkovitog grijanja i hlađenja. Ove jedinice poznate su po svojoj pouzdanosti i dolaze sa značajkama poput tehnologije Econavi. Koja prilagođava učinak grijanja na temelju uvjeta u prostoriji.

Tesla Superior serija:

Uz ostale značajke. Tesla Superior koristi UV svjetlo kako bi pomogao uništiti viruse i bakterije u uređaju – za čišći zrak. Koji izlazi iz klima uređaja.

Tesla klima uređaji akcija također imaju niz drugih inovativnih značajki. Kao što su:

Pametne kontrole:

Tesla klima-uređajima se može daljinski upravljati pomoću Tesla aplikacije koja vam omogućuje postavljanje temperature. Podešavanje brzine ventilatora, pa čak i uključivanje klima uređaja ili isključeno dok ste odsutni od kuće.

Filtriranje zraka:

Klima uređaji Tesla opremljeni su HEPA filterima koji uklanjaju štetne zagađivače i alergene iz zraka. Stvarajući zdravije i ugodnije unutarnje okruženje.

Izuzetno tihi rad:

klima uređaji Tesla dizajnirani su za vrlo tih rad. Što ih čini idealnim za spavaće sobe i druge prostore u kojima je tišina važna.

Ušteda energije:

Tesla klima uređaji su do 30% energetski učinkovitiji od tradicionalnih klima uređaja. Što vam može uštedjeti novac na računima za energiju.

Prednosti za okoliš:

Klima uređaji Tesla koriste rashladno sredstvo koje ima nizak potencijal globalnog zatopljenja. Što znači da su bolji za okoliš od tradicionalnih klima uređaja.

Trajnost:

klima uređaji Tesla napravljeni su da traju, s jamstvom do 5 godina na dijelove i rad.

UV LAMPA

Ultraljubičasto svjetlo nudi dodatnu pomoć u borbi protiv neželjenih mikroorganizama. Emitirajući valove do 285 nm, pomaže u stvaranju područja bez virusa i bakterija bez negativnih nuspojava.

WI-FI

Wi-Fi značajka znači da se klima uređajem Tesla može upravljati. I mobilnim telefonom ili drugim pametnim uređajima: opcija koja doprinosi vašoj svakodnevnoj praktičnosti i udobnosti!

NOĆNI NAČIN RADA

Kada je ovaj način rada aktiviran. Vaš klima uređaj može povećati ili smanjiti temperaturu za 1°C po satu tijekom prva tri sata.

56°C STERILIZACIJA

Tijekom procesa samočišćenja, unutarnja jedinica radi u posebnom načinu rada koji pomaže isparivaču da se osuši. Ova je značajka osmišljena kako bi unutarnja jedinica klima uređaja bila čista i spriječila rast bakterija.

PAMETNI PROTOK ZRAKA

Možete birati između različitih dostupnih položaja disperzije zraka, kao što su stil deke, stil tuširanja, povjetarac itd.

ZNAČAJKA GRIJANJA 8°C

Ova opcija će automatski pokrenuti način grijanja kada sobna temperatura padne ispod 8°C. Vraćajući se u stanje pripravnosti kada dosegne tu brojku.

DODATNI FILTER ZDRAVLJA: IONIZATOR

Određena razina zasićenosti ionima čini da štetni mikroorganizmi iz zraka padnu na tlo. Smanjujući šanse da ih ljudi udišu. Uređaji s ionizatorom mogu biti iznimno korisni za alergičare.

Napredni japanski klima uređaji za grijanje akcija za veću udobnost

Kada je riječ o vrhunskoj udobnosti i performansama u klimatizaciji klima uređaj za grijanje akcija. Ovi japanski modeli, iako su malo skuplji od prethodno navedenih opcija, pružaju iznimne značajke i kvalitetu koja ih izdvaja. Ove napredne jedinice nude tiši rad, poboljšanu energetsku učinkovitost, preciznu kontrolu temperature i poznatu finoću japanske izrade.

Evo nekoliko vrhunskih modela koje treba razmotriti klima uređaj za grijanje akcija:

 1. MITSUBISHI ELECTRIC – SUPER INVERTER PLUS: Super Inverter Plus serija Mitsubishi Electrica predstavlja vrhunac izvrsnosti klima uređaja. Ove jedinice ističu se pružanjem precizne kontrole klime, tihim radom i energetskom učinkovitošću. Dostupni su u različitim kapacitetima snage kako bi odgovarali vašem prostoru.
 2. DAIKIN – COMFORA: Daikinova serija Comfora utjelovljuje savršen spoj udobnosti i energetske učinkovitosti. Ovi modeli pružaju iznimne performanse hlađenja i grijanja, osiguravajući udobnost u vašem prostoru tijekom cijele godine. Daikin nudi više opcija napajanja koje odgovaraju vašim potrebama.
 3. TOSHIBA – SHORAI EDGE: Toshibina serija Shorai Edge ističe se svojim elegantnim dizajnom i naprednim značajkama. Ovi klima uređaji daju prednost učinkovitom grijanju i hlađenju, a istovremeno održavaju moderan izgled. Odaberite između različitih razina snage koje odgovaraju veličini vaše sobe.
 4. PANASONIC – ETHEREA INVERTER+: Panasonicova serija Etherea Inverter+ kombinira vrhunsku tehnologiju s elegantnim dizajnom. Ove jedinice nude preciznu regulaciju temperature, tihi rad i uštedu energije. Uz različite dostupne opcije snage, možete odabrati onu koja odgovara vašem prostoru.
 5. HITACHI – MOKAI: Hitachijeva Mokai serija predstavlja kvalitetu i inovaciju. Ovi klima uređaji pružaju pouzdan rad, učinkovito grijanje i niz značajki za dodatnu udobnost. Serija Mokai dolazi u različitim kapacitetima snage, osiguravajući idealno pristajanje za veličinu vaše sobe.

Prilikom odabira modela iz ovog izbora, preporučljivo je uskladiti snagu jedinice s veličinom vaše prostorije, obično ciljajući na približno 1 kW snage hlađenja i grijanja po 10 četvornih metara prostora. To osigurava optimalnu izvedbu i energetsku učinkovitost, omogućujući vam da uživate u prednostima izvrsnosti japanskog klima uređaja dok ga prilagođavate svojim specifičnim potrebama.

Pristupačne opcije za obalno i kontinentalno grijanje klima uređaj za grijanje akcija:

 1. Hyundai klima uređaji: Hyundai je stekao ime na tržištu klima uređaja, nudeći ravnotežu između pristupačnosti i kvalitete. Njihovi klima uređaji često dolaze s produženim jamstvom i mogu biti isplativ izbor za grijanje. Bilo da ste na obali ili u kontinentalnim regijama.
 2. Toshiba Split sustavi: Toshiba nudi niz klima uređaja split sustava koji pružaju pouzdano grijanje. Ove jedinice često imaju konkurentne cijene i mogu biti dobar izbor za one koji traže jeftina rješenja za grijanje.
 3. LG klima uređaji s inverterom: LG nudi klima uređaje s inverterom. Koji su poznati po svojoj energetskoj učinkovitosti i mogućnostima grijanja. Oni mogu biti isplativ izbor za grijanje u različitim klimatskim uvjetima.
 4. GREE Mini-split sustavi bez kanala: GREE je poznata robna marka za mini-split sustave bez kanala. Koji mogu biti pristupačan način dodavanja grijanja određenim područjima vašeg doma ili ureda. Svestrani su i mogu se koristiti iu obalnim i u kontinentalnim regijama.
 5. TESLA klima uređaji:Klima uređaji Tesla dizajnirani su za stvaranje savršeno ugodne atmosfere u vašem domu ili poslovnom prostoru. Klima uređaji Tesla dostupni su u raznim modelima, uključujući Standardni inverterski prijenosni sustav dizalica topline.

Tesla nudi niz klima uređaja koji su dizajnirani za stvaranje ugodne atmosfere u vašem domu ili poslovnom prostoru. Ovi klima uređaji poznati su po svojoj učinkovitosti, tihom radu i inovativnim značajkama.

Jedna od ključnih značajki Tesla klima uređaja akcija je njihova uporaba inverterske tehnologije. Ova tehnologija omogućuje klima uređaju da prilagodi svoju brzinu. Kako bi odgovarao potrebama hlađenja prostorije, što rezultira učinkovitijim radom i smanjenom potrošnjom energije.

Tesla klima uređaj za grijanje akcija također imaju niz drugih inovativnih značajki, kao što su:

 • Pametne kontrole: Tesla klima uređajima se mogu daljinski upravljati pomoću Tesla aplikacije, koja vam omogućuje postavljanje temperature. Podešavanje brzine ventilatora, pa čak i uključivanje ili isključivanje klima uređaja dok niste kod kuće.
 • Filtriranje zraka: Tesla klima uređaji opremljeni su HEPA filterima koji uklanjaju štetne zagađivače i alergene iz zraka. Stvarajući zdravije i ugodnije unutarnje okruženje.
 • Izuzetno tihi rad: klima uređaji Tesla dizajnirani su za vrlo tih rad. Što ih čini idealnim za spavaće sobe i druge prostore u kojima je tišina važna.

Klima uređaji Tesla dostupni su u različitim modelima koji odgovaraju različitim potrebama i proračunima. Bilo da tražite zidnu jedinicu, prijenosnu jedinicu ili mini-split sustav, Tesla ima klima uređaj koji je pravi za vas.

Evo nekih dodatnih prednosti Tesla klima uređaj za grijanje akcija:

 • Ušteda energije: Tesla klima uređaji su do 30% energetski učinkovitiji od tradicionalnih klima uređaja. Što vam može uštedjeti novac na računima za energiju.
 • Prednosti za okoliš: klima uređaji Tesla koriste rashladno sredstvo koje ima nizak potencijal globalnog zatopljenja. Što znači da su bolji za okoliš od tradicionalnih klima uređaja.
 • Trajnost: klima uređaji Tesla napravljeni su da traju, s jamstvom do 5 godina na dijelove i rad.

Ako tražite klima uređaj koji je učinkovit, tih i inovativan, onda je Tesla klima uređaj izvrsna opcija za razmatranje.

Tesla TA36QQDT-1232IAWT je zidni klima uređaj s nominalnim učinkom hlađenja od 3,8 kW i ocjenom energetske učinkovitosti A++ ¹. Opremljen je pretvaračem i WiFi mogućnostima ¹³. Uređaj koristi rashladni plin R32. I ima razinu buke od 37 dB za unutarnju jedinicu i 62 dB za vanjsku jedinicu². Unutarnja jedinica ima neto težinu od 8 kg, dok je vanjska jedinica teška 22,5 kg.

Ne zaboravite da prikladnost klima uređaja za grijanje akcija ovisi o čimbenicima kao što su klima u vašoj regiji. Veličina prostora koji trebate grijati i vaši specifični zahtjevi za grijanje. Ključno je uzeti u obzir ove čimbenike i posavjetovati se s profesionalnim instalaterom. Kako biste odabrali najbolji klima uređaj za svoje potrebe grijanja.

Optimalan izbor grijanja za vaš prostor

Kada je riječ o odabiru pravog načina grijanja za vaš prostor, isplativost i udobnost su najvažniji. Ovdje uspoređujemo različite opcije grijanja kako bismo vam pomogli da donesete informiranu odluku.

Struja – Električna grijalica

 • Jedinična cijena energije: 0,07 €/kWh
 • Potrošnja energije: 3,2 kW
 • Mjesečni trošak: 1152 kWh
 • Mjesečni trošak grijanja (€): 81 €
 • Dnevni trošak grijanja: 2,7 €

Kotao – Kotao za ulje

 • Jedinična cijena energije: 1,09 €/lit.
 • Potrošnja energije: 0,354 l/h
 • Mjesečni trošak: 127,44 lit
 • Mjesečni trošak grijanja (€): 139 €
 • Dnevni trošak grijanja: 4,6 €

Peć na drva

 • Jedinična cijena energije: 70 €/m3
 • Potrošnja energije: 0,005 m3/h
 • Mjesečni trošak: 1,8 m3
 • Mjesečni trošak grijanja (€): 126 €
 • Dnevni trošak grijanja: 3,7 €

Klimatizacija

 • Jedinična cijena energije: 0,07 €/kWh
 • Potrošnja energije: 0,62 kW/h
 • Mjesečni trošak: 225 kWh
 • Mjesečni trošak grijanja (€): 16 €
 • Dnevni trošak grijanja: 0,5 €

Detalji izračuna:

 • 12 sati x 0,88 kW x 0,71 x 0,07 € = 0,52 €
 • 0,71: Faktor korekcije za inverterske uređaje, jer oni ne rade cijelo vrijeme na nominalnoj vrijednosti.

Zaključak je da klima uređaj za grijanje je najbolji izbor:

Iz gornje usporedbe troškova vidljivo je da se grijanje klima uređajem ističe kao najpovoljniji način grijanja. Uz ekonomičnu potrošnju energije i istu jediničnu cijenu energije. Kao kod električnih grijača, klima uređaj osigurava ugodno i isplativo grijanje vašeg prostora. Njegova učinkovitost i svestranost čine ga praktičnim izborom za održavanje optimalne klime bez prevelikog trošenja novca.

Odabir pravog klima uređaja za učinkovito grijanje akcija

Posljednjih godina tehnologija klimatizacijskih klima uređaja akcija značajno je napredovala. Omogućujući visokokvalitetno grijanje čak i u ekstremno hladnim uvjetima, s temperaturama koje padaju do -25°C. Međutim, odabir idealnog klima uređaja za grijanje prostora. Još uvijek može biti složena odluka zbog mnoštva čimbenika koje treba uzeti u obzir.

Pružimo vam neke bitne uvide koji će vam pomoći da napravite informirani izbor pri odabiru novog klima uređaja. Naš cilj je osigurati da možete uživati u njegovim prednostima, a da operativni troškovi budu minimalni.

Naravno, odabir vrhunskog klima uređaja prestižnog proizvođača sa značajkama visoke klase obećava najbolju učinkovitost grijanja i maksimalnu udobnost. Međutim, takve opcije mogu biti skupe i možda neće odgovarati vašem proračunu. Srećom, posljednjih su se godina na tržištu pojavili ekonomičniji klima uređaji optimizirani za grijanje, nudeći izvrsnu alternativu skupljim japanskim modelima.

Uzimajući u obzir da većina potrošača traži najbolji mogući klima uređaj uz niske troškove. Cilj nam je sažeti naše 27 godina iskustva u nekoliko sažetih smjernica kako bismo vam pojednostavili proces donošenja odluka.

Izazov u snalaženju odabiru pravog klima uređaja za grijanje akcija

Tržište se može pohvaliti mnoštvom proizvođača i modela klima uređaja akcija. Zbog čega je prosječnom potrošaču izazovno snalaženje i odabir pravog klima uređaja za grijanje. Među tim opcijama, klima uređaji japanskih proizvođača. Kao što su Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Panasonic, Tesla i Hitachi dosljedno se ističu kao najbolji i najpouzdaniji izbor.

Važno je napomenuti da ti proizvođači nude više klasa proizvoda, uključujući početnu i pristupačniju klasu. Iako ove početne opcije dobro funkcioniraju za hlađenje i grijanje prostora u tipičnim uvjetima. Možda neće pružiti željenu učinkovitost grijanja i udobnost pri temperaturama ispod ništice.

Ukratko, kada birate klima uređaj za grijanje, uzmite u obzir čimbenike. Kao što su proračun, očekivane vanjske temperature i ugled proizvođača. Dok vrhunski japanski modeli nude vrhunske performanse, vrijedi istražiti novije proračunske opcije, posebno za regije s manje ekstremne hladnoće. Donošenje informirane odluke osigurava da možete uživati u učinkovitom i isplativom grijanju u svom prostoru.

Početni japanski klima uređaji akcija: hlađenje i osnovno grijanje

Za one koji traže pouzdani klima uređaj akcija s osnovnim mogućnostima grijanja, ove početne serije renomiranih japanskih proizvođača pružaju isplativa rješenja. Iako su izvrsni u hlađenju i mogu podnijeti umjereno niske temperature. Najprikladniji su za obalna područja gdje zimske temperature rijetko padaju ispod -5°C. Ako vam je potrebna robusnija izvedba grijanja, posebno u hladnijim klimatskim uvjetima. Preporučljivo je istražiti naprednije i nešto skuplje opcije kako biste osigurali udobnost tijekom hladnih zima.

Evo nekih značajnih početnih serija:

 1. Mitsubishi Electric – Serija DW Inverter: Mitsubishi Electric DW Inverter serija nudi učinkovito hlađenje i osnovno grijanje. Odličan je izbor za regije s blagim zimama, gdje ekstremna hladnoća nije problem. Ove jedinice pružaju pouzdan rad i pristupačne su proračunu.
 2. Daikin – serija SENSIRA: Daikinova serija SENSIRA postiže ravnotežu između pristupačnosti i funkcionalnosti. Pogodan je za hlađenje i pruža odgovarajuće grijanje za umjereno hladne uvjete. Daikinova reputacija kvalitete podržana je ovom serijom.
 3. Toshiba – Serija SEIYA: Serija Toshiba SEIYA nudi pouzdane mogućnosti hlađenja i osnovnog grijanja. To je isplativa opcija za održavanje udobnosti u zatvorenom prostoru, posebno u regijama s relativno blagim zimama.
 4. Panasonic – serija STANDARD INVERTER: Panasonicova serija STANDARD INVERTER pruža učinkovita rješenja za hlađenje i grijanje. Dok ove jedinice rade dobro na umjerenoj hladnoći, najučinkovitije su u regijama s nižim zimskim temperaturama.
 5. Hitachi – DODAI 2 INVERTER serija: Hitachijeva DODAI 2 INVERTER serija nudi pouzdane performanse za hlađenje i osnovne potrebe grijanja. Prikladan je izbor za područja gdje su zime relativno blage.

Važno je napomenuti da su ovi početni klima uređaji dizajnirani da podnose manje ekstremne zahtjeve za grijanjem. Očekujete li hladnije zimske uvjete, preporučljivo je razmisliti o naprednijim i cjenovno nešto skupljim modelima istih proizvođača. Ove napredne jedinice nude poboljšane performanse grijanja, energetsku učinkovitost i kontrolu temperature. Osiguravajući vašu udobnost tijekom oštrih zima bez kompromisa u kvaliteti.

Optimalno grijanje s japanskim klima uređajima srednje klase

Kada je u pitanju postizanje savršenog omjera između performansi. Cijene i kvalitete u grijanju, klima uređaji klima akcija srednje klase japanskih proizvođača ističu se kao odličan izbor. Na temelju dva desetljeća iskustva. S pouzdanjem preporučujemo ove jedinice zbog njihovih iznimnih atributa. Uključujući visoku energetsku učinkovitost, robusnu konstrukciju, izdržljivost. Svestrane značajke i što je najvažnije, njihovu sposobnost da isporuče pouzdano grijanje čak i u hladnim uvjetima. Podnoseći tako niske temperature kao 15 stupnjeva ispod ništice.

Za učinkovito grijanje prostora na vanjskim temperaturama ispod nule. Ključno je uložiti u visokokvalitetni klima uređaj koji može održati svoj kapacitet grijanja čak iu ekstremnoj hladnoći. Ovi visokokvalitetni klima-uređaji prednjače u tome, dajući približno 90% svoje nazivne snage grijanja pri vanjskoj temperaturi od 0 stupnjeva Celzijusa. Kako vanjska temperatura dalje pada, njihova izvedba ostaje impresivna. S ovim jedinicama koje isporučuju oko 80% svog nazivnog kapaciteta na -5 stupnjeva Celzija. 70% na -10 stupnjeva Celzija i još uvijek pohvalnih 60% na -15 stupnjeva Celzija.

U regijama sa zahtjevnim zahtjevima za grijanjem, ulaganje u japanski klima uređaj srednje klase je razborit izbor. Ove jedinice postižu savršenu ravnotežu između performansi i isplativosti. Omogućujući vam da uživate u toplom i udobnom životnom prostoru čak i tijekom najhladnijih zimskih mjeseci.

Razumijevanje odnosa između vanjske temperature i rada klima uređaja akcija

Kao što smo vidjeli, kapacitet grijanja klima uređaja akcija prirodno se smanjuje kako vanjska temperatura pada. Istodobno, tijekom hladnijih razdoblja, prostorija doživljava veći gubitak topline, što zahtijeva dodatnu snagu grijanja za održavanje ugodnog unutarnjeg okruženja. Ključni zaključak ovdje je da izbor visokokvalitetnog klima uređaja. Postaje najvažniji kada tražite pouzdano i učinkovito grijanje, posebno u najhladnijim dijelovima godine.

Bitno je shvatiti da nisu svi klima-uređaji jednaki. I da ulaganje u jedinicu ispod pare može dovesti do razočaravajućih performansi grijanja tijekom najtežih vremenskih uvjeta. Neiskusni kupci mogli bi pogrešno tvrditi da su klima uređaji neučinkoviti u grijanju prostora. Ali te tvrdnje često proizlaze iz nedostatka svijesti ili prethodnog iskustva s jedinicama niske kvalitete. Koje nisu prikladne za grijanje na temperaturama ispod nule.

Pojednostavljeno rečeno. Očekivati pouzdano grijanje od neadekvatnog klima uređaja u ekstremno hladnim uvjetima. Slično je nadi da će baterijska svjetiljka osvijetliti cijelu prostoriju s baterijom na izdisaju. Rješenje leži u odabiru klima uređaja dizajniranih da briljiraju u grijanju, čak i kada su suočeni s najizazovnijim vremenskim uvjetima.

Ovi visokokvalitetni klima-uređaji, često renomiranih japanskih proizvođača, dizajnirani su za smanjenje utjecaja pada vanjskih temperatura na njihov kapacitet grijanja. Oni dosljedno daju ugodnu toplinu. Osiguravajući da vaš životni prostor ostane udoban i gostoljubiv, čak i kada živa padne znatno ispod nule.

Dakle, kada tražite učinkovito grijanje s klima uređajem. Ključno je odabrati jedinicu koja je posebno dizajnirana za taj zadatak i sposobna se nositi sa zahtjevima hladnog vremena. S pravim klima uređajem možete uživati u učinkovitom grijanju, čak iu najhladnijim uvjetima, i odbaciti zablude o grijanju klima uređajem.

Razumijevanje utjecaja vanjske vlažnosti na učinkovitost klima uređaji za grijanje akcija

Drugi kritični aspekt koji treba uzeti u obzir. U kontekstu rada klima uređaja tijekom grijanja akcija je sadržaj vlage u vanjskom zraku. Razina vlage u vanjskom okruženju može imati značajan utjecaj na učinkovitost klima uređaja kada se koriste za grijanje.

U situacijama kada je klima uređaj uključen u grijanje. A vanjska temperatura je u rasponu od nula do 15 Celzijevih stupnjeva. A vanjski zrak karakteriziraju visoke razine vlažnosti, preko 70%, javlja se jedinstven izazov. Izazov proizlazi iz činjenice da je pod ovim uvjetima izmjenjivač topline smješten u vanjskoj jedinici klima uređaja osjetljiv na smrzavanje. Kada dođe do smrzavanja, nakuplja se led, stvarajući izolaciju između pojedinačnih peraja izmjenjivača topline i okolnog zraka. Ova izolacija, koju čini led, sprječava sposobnost jedinice da učinkovito prenosi toplinu i značajno smanjuje kapacitet grijanja klima uređaja.

Opseg ovog utjecaja izravno je proporcionalan debljini sloja leda na izmjenjivaču topline. U biti, što je deblji sloj leda i, posljedično, izraženiji učinak izolacije od vanjskog zraka. To je veće smanjenje učinkovitosti grijanja klima uređaja.

Jednostavnije rečeno, kada se visoke razine vlažnosti podudaraju s radom klima uređaja u načinu grijanja pod određenim temperaturnim uvjetima. Rizik od stvaranja leda na izmjenjivaču topline predstavlja pravi izazov za rad jedinice. Ovaj se izazov može manifestirati kao značajno smanjenje kapaciteta grijanja, što dovodi do smanjene učinkovitosti grijanja.

Stoga je pri odabiru i korištenju klima uređaja za grijanje. Bitno uzeti u obzir ne samo vanjsku temperaturu već i razinu vlažnosti. Razumijevanje interakcije ovih čimbenika može pomoći da vaš klima uređaj radi optimalno u različitim vremenskim uvjetima. Pružajući vam udobnost i toplinu kakvu želite.

Automatski postupak uklanjanja leda za klima uređaji za grijanje akcija

U kontekstu tradicionalnih ON/OFF klima uređaja akcija. Postoji ključni proces za rješavanje problema leda ili izolacijskih slojeva koji se mogu stvoriti na izmjenjivaču topline. Kada dođe do nakupljanja leda, grijanje klima uređaja se nakratko prekida, obično u trajanju od 5 do 10 minuta. Tijekom ovog prekida, unutarnja jedinica je deaktivirana, a klima uređaj pokreće poseban postupak za rješavanje problema leda.

Primarni cilj ovog postupka je otopiti nakupljeni led na izmjenjivaču topline u vanjskoj jedinici. Ovaj proces topljenja uključuje privremeno preusmjeravanje kapaciteta grijanja klima uređaja za grijanje same vanjske jedinice. Nakon što se led dovoljno otopi, klima uređaj nastavlja svoju funkciju grijanja prostora, osiguravajući toplinu u unutarnjem okruženju.

Međutim, bitno je napomenuti da se s jeftinijim klima uređajima ovo uklanjanje leda i ciklus prekida mogu događati češće. U nekim slučajevima može se ponoviti čak tri do pet puta unutar jednog sata. Posljedično, ovi manje napredni klima uređaji često su manje prikladni za grijanje. Kada relativna vlažnost vanjskog zraka prelazi 70%, posebno u razdobljima velikih potreba za grijanjem prostora.

Ukratko, za tradicionalne ON/OFF klima uređaje. Prisutnost leda na izmjenjivaču topline pokreće privremenu pauzu u grijanju, tijekom koje se unutarnja jedinica deaktivira. A klima uređaj pokreće proces otapanja leda na vanjskoj jedinici. Iako ovaj mehanizam omogućuje kontinuirano grijanje. Može biti manje učinkovit i prikladan kada su razine vlage visoke ili su zahtjevi za grijanjem značajni. Osobito s ekonomičnijim modelima klima uređaja.

Inverter klima uređaji za grijanje akcija i uklanjanje leda

Inverterski klima uređaji za grijanje akcija koriste drugačiji pristup. Kada se radi o stvaranju leda ili izolatora na izmjenjivaču topline, zahvaljujući svojoj naprednoj tehnologiji.

Inverterska tehnologija omogućuje promjenjive radne brzine kompresora, što rezultira prilagodljivom izlaznom snagom. Kada klima uređaj s inverterom otkrije pad učinkovitosti. Zbog stvaranja leda ili izolatora na izmjenjivaču topline vanjske jedinice, primjenjuje jedinstvenu strategiju. Umjesto potpunog prekida grijanja kao tradicionalni ON/OFF klima uređaji, inverterski sustav smanjuje izlaznu snagu kompresora. Ova prilagodba ima za cilj postići ravnotežu između održavanja maksimalne raspoložive snage grijanja. I smanjenja nakupljanja leda ili izolacijskih slojeva na izmjenjivaču topline vanjske jedinice.

Praktično to znači da će u situacijama kada dođe do stvaranja leda. Inverter klima uređaj za grijanje nastaviti raditi sa smanjenom snagom grijanja. Međutim, neće u potpunosti prestati grijati, osiguravajući da proces grijanja ostane kontinuiran i neprekinut.

Ukratko, klima uređaji s inverterom koriste svoje promjenjive brzine kompresora. I mogućnosti izlazne snage za rješavanje nakupljanja leda ili izolatora drugačije od tradicionalnih modela. Umjesto potpunog prekida grijanja, oni održavaju smanjeni kapacitet grijanja. Kako bi se postigla ravnoteža između učinkovitosti grijanja i ublažavanja stvaranja leda, osiguravajući kontinuirani rad grijanja. Ova značajka pridonosi poboljšanoj udobnosti i učinkovitosti u različitim uvjetima okoline.

klima akcija – Odabir pravog klima uređaja za optimalno grijanje

Sada se pozabavimo ključnim aspektom klima uređaji za grijanje:

Tijekom razdoblja visoke vlažnosti vanjskog zraka i/ili niskih vanjskih temperatura. Klima uređaji akcija mogu isporučiti manju raspoloživu snagu grijanja od njihove nazivne snage. Međutim, kvalitetniji i skuplji klima uređaji za grijanje obično rade bolje u takvim uvjetima. Rade bliže svojoj nazivnoj snazi i imaju manje gubitaka. Nasuprot tome, jeftiniji klima uređaji mogu patiti od značajnog smanjenja snage grijanja. Kada su suočeni s visokom vlagom i niskim temperaturama.

S obzirom na ova razmatranja, pri odabiru klima uređaja za grijanje. Bitno je odabrati onaj s visokokvalitetnim kompresorom koji može pružiti veću snagu grijanja, posebno u zahtjevnim uvjetima. Osim toga, preporučljivo je odlučiti se za malo jači klima uređaj nego što je striktno potrebno. Kako bi se nadoknadili potencijalni gubici tijekom situacija visoke vlažnosti i niskih temperatura.

Ukratko, izbor klima uređaja za grijanje treba uzeti u obzir njegovu učinkovitost u nepovoljnim uvjetima. Osobito kada je vlažnost visoka, a vanjske temperature niske. Davanje prioriteta visokokvalitetnom kompresoru i odabir nešto snažnije jedinice može pomoći u osiguravanju dosljedne i učinkovite izvedbe grijanja. Ispunjavajući vaša očekivanja u pogledu udobnosti i funkcionalnosti.

Osim ovih razmatranja. Nudimo vam preporuku za kupnju klima uređaja koji je spreman ispuniti sve vaše potrebe. Za grijanjem i hlađenjem u cijelom vašem prekrasnom domu. A sve uz održavanje razumnog proračuna.

Klima akcija – Svakako, evo proširene verzije vašeg izbora TOP 5 japanskih/najprodavanijih klima uređaja za grijanje

Ovo su TOP proizvodi klima uređaji za grijanje:

1. MITSUBISHI ELECTRIC – SUPER INVERTER PLUS

Serija Super Inverter Plus Mitsubishi Electrica ističe se kao vrhunski izbor za učinkovito grijanje. Ovaj klima uređaj za grijanje nude spoj visokih performansi, energetske učinkovitosti i iznimne kvalitete. Poznati su po tome što zadržavaju svoj kapacitet grijanja čak i u hladnijim uvjetima. Što ih čini idealnim izborom za one koji traže pouzdanu i stalnu toplinu tijekom najhladnijih mjeseci.

2. DAIKIN – COMFORA

Daikinova Comfora serija predstavlja izvanrednu opciju za rješenja grijanja. Ovi klima uređaji ističu se u pružanju i hlađenja i grijanja, istovremeno osiguravajući učinkovit rad i trajnost. Uz Daikinovu predanost kvaliteti i inovacijama, serija Comfora nudi ugodno unutarnje okruženje. Što je čini popularnim izborom za one koji traže uravnoteženo iskustvo grijanja i hlađenja.

3. TOSHIBA – SHORAI EDGE

Toshibina serija Shorai Edge sinonim je za kvalitetu i učinkovitost. Ovi klima uređaji dizajnirani su kako bi ponudili iznimne mogućnosti grijanja, čak i u zahtjevnim uvjetima. Uz Toshibinu naprednu tehnologiju i predanost energetskoj učinkovitosti. Serija Shorai Edge pametan je izbor za one koji žele optimizirati svoja rješenja za grijanje, a da ostanu unutar proračuna.

4. PANASONIC – ETHEREA INVERTER+

Panasonicova serija Etherea Inverter+ dokaz je vrhunskog dizajna i funkcionalnosti. Ovi klima uređaji poznati su po preciznoj kontroli temperature i energetski učinkovitom grijanju. Panasonicova predanost inovacijama osigurava da serija Etherea Inverter+ pruža pouzdane performanse grijanja. Što je čini privlačnom opcijom za one koji cijene udobnost i održivost.

5. HITACHI – MOKAI

Hitachijeva Mokai serija nudi spoj japanske finoće i kvalitete. Ovaj klima uređaj za grijanje dizajnirani su za pružanje dosljednih performansi grijanja, čak i u izazovnim uvjetima. Hitachijeva predanost trajnosti i tehnologiji čini seriju Mokai izvrsnim izborom za one koji traže pouzdana i učinkovita rješenja grijanja.

Ukratko klima akcija, ovih 5 najboljih japanskih klima uređaja za grijanje predstavljaju vrhunac tehnologije i performansi u industriji. Svaka serija dolazi sa svojim jedinstvenim prednostima. Osiguravajući da možete pronaći savršeno rješenje grijanja koje odgovara vašim specifičnim potrebama i preferencijama.

Klima akcija – Klima uređaji za grijanje odaberite za svoj prostor

Klima akcija – Sastavili smo popis serija koje obuhvaćaju različite mogućnosti snage unutar istog raspona. Omogućujući vam da odaberete idealan kapacitet za svoj prostor.

Ove serije predstavljaju vrhunac tehnologije klima uređaja, osiguravajući ispunjenje svih vaših zahtjeva za vrhunskom kvalitetom, ugodnim grijanjem i hlađenjem. Projektirani su za tihi rad, uz visoku energetsku učinkovitost i vrhunske performanse. Odabir bilo kojeg od ovih klimatizacijskih uređaja jamstvo je da mudro ulažete u udobnost u zatvorenom prostoru i kontrolu klime. Kada se odlučite za jedan od ovih modela. Možete biti uvjereni da donosite izbor koji će bez sumnje ispuniti i nadmašiti vaša očekivanja u godinama koje dolaze.

Za pojedince koji traže maksimalnu udobnost i neusporedivu učinkovitost. Posebno u regijama gdje vanjske temperature mogu pasti i do -25°C. Toplo preporučujemo klima uređaje koji su izričito optimizirani za grijanje. Ove specijalizirane jedinice dizajnirane su s poboljšanim mogućnostima grijanja. Čime se osigurava da mogu zadovoljiti sve vaše zahtjeve za grijanjem prostora čak i u najtežim uvjetima.

Vrijedno je napomenuti da su neki modeli klima uređaja dizajnirani za učinkovit rad na ekstremno niskim vanjskim temperaturama. Obično u rasponu od -22°C do -25°C. Iako su takvi hladni uvjeti rijetkost u našoj regiji. Ovaj specijalizirani dizajn osigurava bolju učinkovitost grijanja i minimalni pad kapaciteta kada vanjske temperature padnu na vrlo niske razine. Što je još značajnije, ove jedinice prolaze kroz manje ciklusa odmrzavanja pri blažim vanjskim temperaturama između 0°C i 15°C. Što uvelike pridonosi ukupnoj kvaliteti grijanja i udobnosti.

Među ovim naprednim klima uređajima klima akcija možete naići i na modele manje poznatih proizvođača u srednjoj kategoriji. Unatoč slabijoj prepoznatljivosti robne marke, ove jedinice opremljene su vrhunskom tehnologijom i kompresorima optimiziranima za grijanje. Nude izvrsne performanse grijanja s minimalnim smanjenjem učinkovitosti grijanja čak i u hladnim vanjskim uvjetima. Pružajući stabilno i pouzdano grijanje u izazovnim situacijama.

Klima akcija – Ovdje je izbor naših najprodavanijih i pristupačnih klima uređaja optimiziranih za grijanje, koji sadrže najnovija tehnološka dostignuća za grijanje doma

Sljedi BEST BUY najprodavaniji klima uređaji za grijanje:

 1. GREE LOMO REGULAR – Opremljen grijačem u vanjskoj jedinici, koji osigurava učinkovito grijanje čak i pri niskim temperaturama od -22°C.
 2. MIDEA ALL EASY PRO – Ova se jedinica može pohvaliti s dva grijača u vanjskoj jedinici. Osiguravajući učinkovito grijanje do temperatura hlađenja od -25°C.
 3. HAIER FLEXIS PLUS – Nudi dodatnu pogodnost sa senzorom pokreta i pouzdanim mogućnostima grijanja, učinkovito radeći u vanjskim uvjetima na -20°C.
 4. AZURI SUPRA – S grijačem u vanjskoj jedinici, ovaj model briljira u grijanju do -22°C, osiguravajući toplinu tijekom hladnijih razdoblja.
 5. VIVAX R-DESIGN – Pouzdano rješenje za grijanje koje dobro funkcionira na temperaturama do -20°C.
 6. TESLA SUPERIOR – S grijačem integriranim u vanjsku jedinicu. Ovaj klima uređaj za grijanje osigurava pouzdano grijanje do -20°C, održavajući vaš dom ugodnim i toplim.

Klima akcija – Ovi klima uređaji nude ekonomična rješenja grijanja s naprednom tehnologijom. Kako bi osigurali da vaš dom ostane ugodan čak i tijekom najhladnijih razdoblja.

 

Učinkovito i pristupačno zimsko grijanje s klima uređajem - akcija

Klima akcija daju veliku priliku pogotovo kada nastupi zimska hladnoća, održavanje topline vašeg doma glavni je prioritet. Iako su dostupni različiti načini grijanja, grijanje pomoću klima uređaja pokazalo se praktičnim i učinkovitim izborom za mnoga kućanstva. Evo zašto biste trebali razmisliti o klimatizaciji za potrebe grijanja zimi:

 1. Isplativi: Mnoge metode grijanja uključuju kupnju i pripremu izvora energije poput drva za ogrjev, peleta ili goriva, što može povećati troškove i vrijeme. Nasuprot tome, klima uređaji rade kao dizalice topline, gdje za svaki 1 kW utrošene električne energije mogu proizvesti do 4 kW toplinske energije. Ova visoka energetska učinkovitost pretvara se u uštedu na vašim računima za grijanje.
 2. Praktičan rad: Sustavi klimatizacije dizajnirani su tako da budu jednostavni za korištenje. S kontrolama koje su jednostavne za korištenje, možete postaviti željenu temperaturu i prepustiti sustavu da se pobrine za ostalo. Time se eliminira potreba za stalnim održavanjem, punjenjem goriva ili čišćenjem povezanim s nekim drugim metodama grijanja.
 3. Udobnost tijekom cijele godine: Moderne klimatizacijske jedinice su svestrane i pružaju i hlađenje ljeti i grijanje zimi. Ova dvostruka funkcionalnost omogućuje vam održavanje ugodne temperature u vašem domu tijekom cijele godine, čineći vašu investiciju vrijednijom.
 4. Energetska učinkovitost: Mnoge klimatizacijske jedinice dizajnirane su imajući na umu energetsku učinkovitost. Često imaju načine rada za uštedu energije, mjerače vremena i programibilne termostate, koji vam pomažu dodatno smanjiti potrošnju energije i smanjiti troškove grijanja.
 5. Mogućnosti rasprodaje: Kako bi prelazak na klimatizirano grijanje bio još privlačniji, često postoje sezonska sniženja i popusti na visokokvalitetne klima uređaje s izvrsnim mogućnostima grijanja. Potražite jedinice s visokim energetskim razredom i učinkom grijanja kako biste maksimalno povećali svoje uštede.

Zaključno klima uređaji za grijanje akcija

Klima uređaj akcija može biti pametan izbor za učinkovito i isplativo zimsko grijanje. Sa svojom sposobnošću da osigura i hlađenje i grijanje, uz energetski učinkovite značajke, nije ni čudo da se mnoga kućanstva okreću sustavima klimatizacije kako bi pobijedila zimsku hladnoću. Budite u potrazi za rasprodajama i promocijama i uložite u pouzdani klima uređaj kako biste osigurali toplinu tijekom zime, a da pritom ne potrošite novac.

Udobnost tijekom cijele godine: pametan izbor s klima uređajem

Kada je riječ o održavanju udobnosti vašeg doma tijekom cijele godine, klima uređaji akcija su najbolji izbor. Evo zašto biste ih trebali uzeti u obzir i za grijanje i za hlađenje:

 1. Visoko učinkovito grijanje i hlađenje: Klima uređaji su nevjerojatno svestrani, omogućuju učinkovito grijanje zimi i ugodno hlađenje ljeti. Oni su sveobuhvatno rješenje koje osigurava da vaš dom ima pravu temperaturu bez obzira na godišnje doba.
 2. Niski računi za režije: Moderni klima uređaji, posebno modeli s inverterom, dizajnirani su imajući na umu energetsku učinkovitost. To znači da troše znatno manje električne energije, što rezultira nižim računima za režije. Bilo da se grijete zimi ili hladite ljeti, nećete razbiti novac.
 3. Pouzdan rad zimi: Zabrinuti ste da se vaša vanjska jedinica ne smrzne zimi? Nemoj biti. Klima uređaji dolaze s ugrađenim značajkama kao što su grijači za kondenzat i kompresorski grijači, čime se osigurava visoka pouzdanost čak i kada temperatura padne. Ovi sustavi mogu održavati stabilan kapacitet grijanja čak i pri ekstremno niskim vanjskim temperaturama, ponekad i do -20°C ili nižim, ovisno o specifičnom modelu.
 4. Minimalna potrošnja električne energije: Ovi klima uređaji nude snažno hlađenje i grijanje čak i kada je vani hladno, a troše vrlo malo električne energije.

Joše neke karakteristike klima uređaja za grijanje akcija:

 1. Napredne značajke za zdravlje: U današnjoj klimi važno je osigurati da zrak koji udišete bude čist i bez virusa, bakterija, prašine i alergena. Moderni klima uređaji opremljeni su naprednim značajkama koje pročišćavaju i čiste zrak u vašem domu, pružajući zdravije okruženje za vašu obitelj.
 2. Elegantan dizajn: Klima uređaji dizajnirani su da nadopune svaki interijer. Njihov elegantan i moderan dizajn znači da neće narušiti estetiku vašeg doma.
 3. Whisper-Quiet Rad: Nitko ne želi bučan sustav koji mu remeti mir i tišinu. Ovi klima uređaji rade super tiho, osiguravajući da se osjećate ugodno bez dodatne buke.
 4. Jamstvo i profesionalna usluga: Možete biti mirni uz 5-godišnje jamstvo, a tu je i široka mreža ovlaštenih i certificiranih instalatera i servisnih tehničara koji su vam na raspolaganju kako bi vaš sustav ostao u vrhunskoj formi.

Napravite pametan izbor za cjelogodišnju udobnost i energetsku učinkovitost—odaberite klima uređaje za svoj dom - akcija. Oni nude grijanje i hlađenje koje je učinkovito, ekonomično i pouzdano čak iu najhladnijim mjesecima. S naprednim značajkama i elegantnim dizajnom dobrodošao su dodatak svakom domu. Ne propustite pogodnost i udobnost koju klima uređaj može unijeti u vaš život.

Savjeti i preporuke iz 27 godišnjeg iskustva u prodaji i montaži klima uređaji za grijanje.

Klima akcija - Trenutačno su vrlo traženi najprodavaniji i Best Buy klima uređaji optimizirani za grijanje. Osim toga, imamo neke proračunski prihvatljive preporuke za učinkovito grijanje, kako za obalne tako i za kontinentalne regije:

Klima akcija - Najprodavaniji i Best Buy klima uređaji za grijanje:

 • GREE LOMO REGULAR - grijač u vanjskoj jedinici, grijanje do -22°C
 • MIDEA ALL EASY PRO - 2 grijača u vanjskoj jedinici, grijanje do -25°C
 • HAIER FLEXIS PLUS - senzor pokreta, grijanje do -20°C
 • AZURI SUPRA - grijač u vanjskoj jedinici, grijanje do -22°C
 • VIVAX R-DESIGN - grijanje do -20°C
 • TESLA SUPERIOR - grijač u vanjskoj jedinici, grijanje do -20°C

Mitsubishi Electric Inverter Serija:

Poznati po svojim iznimnim mogućnostima grijanja. Mitsubishi Electric klima uređaji su vrlo učinkoviti i nude izvrsne performanse, posebno u hladnim klimatskim uvjetima. Potražite modele s naprednim značajkama kao što je tehnologija hiper-grijanja za vrhunske performanse grijanja.

Serija dizalica topline Daikin:

Daikin je još jedan renomirani brand poznat po svojim mogućnostima grijanja. Njihovi modeli dizalica topline dizajnirani su za učinkovito i djelotvorno grijanje. Što ih čini popularnim izborom za stambene i komercijalne primjene.

Fujitsu Halcyon serija:

Fujitsu Halcyon serija uključuje niz energetski učinkovitih klima uređaja s izvrsnim mogućnostima grijanja. Često dolaze s naprednim značajkama poput inteligentne kontrole temperature i pročišćavanja zraka.

Panasonic Aero serija:

Panasonicova Aero serija nudi kombinaciju učinkovitog grijanja i hlađenja. Ove jedinice poznate su po svojoj pouzdanosti i dolaze sa značajkama poput tehnologije Econavi. Koja prilagođava učinak grijanja na temelju uvjeta u prostoriji.

Tesla Superior serija:

Uz ostale značajke. Tesla Superior koristi UV svjetlo kako bi pomogao uništiti viruse i bakterije u uređaju – za čišći zrak. Koji izlazi iz klima uređaja.

Tesla klima uređaji akcija također imaju niz drugih inovativnih značajki. Kao što su:

Pametne kontrole:

Tesla klima-uređajima se može daljinski upravljati pomoću Tesla aplikacije koja vam omogućuje postavljanje temperature. Podešavanje brzine ventilatora, pa čak i uključivanje klima uređaja ili isključeno dok ste odsutni od kuće.

Filtriranje zraka:

Klima uređaji Tesla opremljeni su HEPA filterima koji uklanjaju štetne zagađivače i alergene iz zraka. Stvarajući zdravije i ugodnije unutarnje okruženje.

Izuzetno tihi rad:

klima uređaji Tesla dizajnirani su za vrlo tih rad. Što ih čini idealnim za spavaće sobe i druge prostore u kojima je tišina važna.

Ušteda energije:

Tesla klima uređaji su do 30% energetski učinkovitiji od tradicionalnih klima uređaja. Što vam može uštedjeti novac na računima za energiju.

Prednosti za okoliš:

Klima uređaji Tesla koriste rashladno sredstvo koje ima nizak potencijal globalnog zatopljenja. Što znači da su bolji za okoliš od tradicionalnih klima uređaja.

Trajnost:

klima uređaji Tesla napravljeni su da traju, s jamstvom do 5 godina na dijelove i rad.

UV LAMPA

Ultraljubičasto svjetlo nudi dodatnu pomoć u borbi protiv neželjenih mikroorganizama. Emitirajući valove do 285 nm, pomaže u stvaranju područja bez virusa i bakterija bez negativnih nuspojava.

WI-FI

Wi-Fi značajka znači da se klima uređajem Tesla može upravljati. I mobilnim telefonom ili drugim pametnim uređajima: opcija koja doprinosi vašoj svakodnevnoj praktičnosti i udobnosti!

NOĆNI NAČIN RADA

Kada je ovaj način rada aktiviran. Vaš klima uređaj može povećati ili smanjiti temperaturu za 1°C po satu tijekom prva tri sata.

56°C STERILIZACIJA

Tijekom procesa samočišćenja, unutarnja jedinica radi u posebnom načinu rada koji pomaže isparivaču da se osuši. Ova je značajka osmišljena kako bi unutarnja jedinica klima uređaja bila čista i spriječila rast bakterija.

PAMETNI PROTOK ZRAKA

Možete birati između različitih dostupnih položaja disperzije zraka, kao što su stil deke, stil tuširanja, povjetarac itd.

ZNAČAJKA GRIJANJA 8°C

Ova opcija će automatski pokrenuti način grijanja kada sobna temperatura padne ispod 8°C. Vraćajući se u stanje pripravnosti kada dosegne tu brojku.

DODATNI FILTER ZDRAVLJA: IONIZATOR

Određena razina zasićenosti ionima čini da štetni mikroorganizmi iz zraka padnu na tlo. Smanjujući šanse da ih ljudi udišu. Uređaji s ionizatorom mogu biti iznimno korisni za alergičare.

Napredni japanski klima uređaji za grijanje akcija za veću udobnost

Kada je riječ o vrhunskoj udobnosti i performansama u klimatizaciji klima uređaj za grijanje akcija. Ovi japanski modeli, iako su malo skuplji od prethodno navedenih opcija, pružaju iznimne značajke i kvalitetu koja ih izdvaja. Ove napredne jedinice nude tiši rad, poboljšanu energetsku učinkovitost, preciznu kontrolu temperature i poznatu finoću japanske izrade.

Evo nekoliko vrhunskih modela koje treba razmotriti klima uređaj za grijanje akcija:

 1. MITSUBISHI ELECTRIC - SUPER INVERTER PLUS: Super Inverter Plus serija Mitsubishi Electrica predstavlja vrhunac izvrsnosti klima uređaja. Ove jedinice ističu se pružanjem precizne kontrole klime, tihim radom i energetskom učinkovitošću. Dostupni su u različitim kapacitetima snage kako bi odgovarali vašem prostoru.
 2. DAIKIN - COMFORA: Daikinova serija Comfora utjelovljuje savršen spoj udobnosti i energetske učinkovitosti. Ovi modeli pružaju iznimne performanse hlađenja i grijanja, osiguravajući udobnost u vašem prostoru tijekom cijele godine. Daikin nudi više opcija napajanja koje odgovaraju vašim potrebama.
 3. TOSHIBA - SHORAI EDGE: Toshibina serija Shorai Edge ističe se svojim elegantnim dizajnom i naprednim značajkama. Ovi klima uređaji daju prednost učinkovitom grijanju i hlađenju, a istovremeno održavaju moderan izgled. Odaberite između različitih razina snage koje odgovaraju veličini vaše sobe.
 4. PANASONIC - ETHEREA INVERTER+: Panasonicova serija Etherea Inverter+ kombinira vrhunsku tehnologiju s elegantnim dizajnom. Ove jedinice nude preciznu regulaciju temperature, tihi rad i uštedu energije. Uz različite dostupne opcije snage, možete odabrati onu koja odgovara vašem prostoru.
 5. HITACHI - MOKAI: Hitachijeva Mokai serija predstavlja kvalitetu i inovaciju. Ovi klima uređaji pružaju pouzdan rad, učinkovito grijanje i niz značajki za dodatnu udobnost. Serija Mokai dolazi u različitim kapacitetima snage, osiguravajući idealno pristajanje za veličinu vaše sobe.

Prilikom odabira modela iz ovog izbora, preporučljivo je uskladiti snagu jedinice s veličinom vaše prostorije, obično ciljajući na približno 1 kW snage hlađenja i grijanja po 10 četvornih metara prostora. To osigurava optimalnu izvedbu i energetsku učinkovitost, omogućujući vam da uživate u prednostima izvrsnosti japanskog klima uređaja dok ga prilagođavate svojim specifičnim potrebama.

Pristupačne opcije za obalno i kontinentalno grijanje klima uređaj za grijanje akcija:

 1. Hyundai klima uređaji: Hyundai je stekao ime na tržištu klima uređaja, nudeći ravnotežu između pristupačnosti i kvalitete. Njihovi klima uređaji često dolaze s produženim jamstvom i mogu biti isplativ izbor za grijanje. Bilo da ste na obali ili u kontinentalnim regijama.
 2. Toshiba Split sustavi: Toshiba nudi niz klima uređaja split sustava koji pružaju pouzdano grijanje. Ove jedinice često imaju konkurentne cijene i mogu biti dobar izbor za one koji traže jeftina rješenja za grijanje.
 3. LG klima uređaji s inverterom: LG nudi klima uređaje s inverterom. Koji su poznati po svojoj energetskoj učinkovitosti i mogućnostima grijanja. Oni mogu biti isplativ izbor za grijanje u različitim klimatskim uvjetima.
 4. GREE Mini-split sustavi bez kanala: GREE je poznata robna marka za mini-split sustave bez kanala. Koji mogu biti pristupačan način dodavanja grijanja određenim područjima vašeg doma ili ureda. Svestrani su i mogu se koristiti iu obalnim i u kontinentalnim regijama.
 5. TESLA klima uređaji:Klima uređaji Tesla dizajnirani su za stvaranje savršeno ugodne atmosfere u vašem domu ili poslovnom prostoru. Klima uređaji Tesla dostupni su u raznim modelima, uključujući Standardni inverterski prijenosni sustav dizalica topline.

Tesla nudi niz klima uređaja koji su dizajnirani za stvaranje ugodne atmosfere u vašem domu ili poslovnom prostoru. Ovi klima uređaji poznati su po svojoj učinkovitosti, tihom radu i inovativnim značajkama.

Jedna od ključnih značajki Tesla klima uređaja akcija je njihova uporaba inverterske tehnologije. Ova tehnologija omogućuje klima uređaju da prilagodi svoju brzinu. Kako bi odgovarao potrebama hlađenja prostorije, što rezultira učinkovitijim radom i smanjenom potrošnjom energije.

Tesla klima uređaj za grijanje akcija također imaju niz drugih inovativnih značajki, kao što su:

 • Pametne kontrole: Tesla klima uređajima se mogu daljinski upravljati pomoću Tesla aplikacije, koja vam omogućuje postavljanje temperature. Podešavanje brzine ventilatora, pa čak i uključivanje ili isključivanje klima uređaja dok niste kod kuće.
 • Filtriranje zraka: Tesla klima uređaji opremljeni su HEPA filterima koji uklanjaju štetne zagađivače i alergene iz zraka. Stvarajući zdravije i ugodnije unutarnje okruženje.
 • Izuzetno tihi rad: klima uređaji Tesla dizajnirani su za vrlo tih rad. Što ih čini idealnim za spavaće sobe i druge prostore u kojima je tišina važna.

Klima uređaji Tesla dostupni su u različitim modelima koji odgovaraju različitim potrebama i proračunima. Bilo da tražite zidnu jedinicu, prijenosnu jedinicu ili mini-split sustav, Tesla ima klima uređaj koji je pravi za vas.

Evo nekih dodatnih prednosti Tesla klima uređaj za grijanje akcija:

 • Ušteda energije: Tesla klima uređaji su do 30% energetski učinkovitiji od tradicionalnih klima uređaja. Što vam može uštedjeti novac na računima za energiju.
 • Prednosti za okoliš: klima uređaji Tesla koriste rashladno sredstvo koje ima nizak potencijal globalnog zatopljenja. Što znači da su bolji za okoliš od tradicionalnih klima uređaja.
 • Trajnost: klima uređaji Tesla napravljeni su da traju, s jamstvom do 5 godina na dijelove i rad.

Ako tražite klima uređaj koji je učinkovit, tih i inovativan, onda je Tesla klima uređaj izvrsna opcija za razmatranje.

Tesla TA36QQDT-1232IAWT je zidni klima uređaj s nominalnim učinkom hlađenja od 3,8 kW i ocjenom energetske učinkovitosti A++ ¹. Opremljen je pretvaračem i WiFi mogućnostima ¹³. Uređaj koristi rashladni plin R32. I ima razinu buke od 37 dB za unutarnju jedinicu i 62 dB za vanjsku jedinicu². Unutarnja jedinica ima neto težinu od 8 kg, dok je vanjska jedinica teška 22,5 kg.

Ne zaboravite da prikladnost klima uređaja za grijanje akcija ovisi o čimbenicima kao što su klima u vašoj regiji. Veličina prostora koji trebate grijati i vaši specifični zahtjevi za grijanje. Ključno je uzeti u obzir ove čimbenike i posavjetovati se s profesionalnim instalaterom. Kako biste odabrali najbolji klima uređaj za svoje potrebe grijanja.

Optimalan izbor grijanja za vaš prostor

Kada je riječ o odabiru pravog načina grijanja za vaš prostor, isplativost i udobnost su najvažniji. Ovdje uspoređujemo različite opcije grijanja kako bismo vam pomogli da donesete informiranu odluku.

Struja - Električna grijalica

 • Jedinična cijena energije: 0,07 €/kWh
 • Potrošnja energije: 3,2 kW
 • Mjesečni trošak: 1152 kWh
 • Mjesečni trošak grijanja (€): 81 €
 • Dnevni trošak grijanja: 2,7 €

Kotao - Kotao za ulje

 • Jedinična cijena energije: 1,09 €/lit.
 • Potrošnja energije: 0,354 l/h
 • Mjesečni trošak: 127,44 lit
 • Mjesečni trošak grijanja (€): 139 €
 • Dnevni trošak grijanja: 4,6 €

Peć na drva

 • Jedinična cijena energije: 70 €/m3
 • Potrošnja energije: 0,005 m3/h
 • Mjesečni trošak: 1,8 m3
 • Mjesečni trošak grijanja (€): 126 €
 • Dnevni trošak grijanja: 3,7 €

Klimatizacija

 • Jedinična cijena energije: 0,07 €/kWh
 • Potrošnja energije: 0,62 kW/h
 • Mjesečni trošak: 225 kWh
 • Mjesečni trošak grijanja (€): 16 €
 • Dnevni trošak grijanja: 0,5 €

Detalji izračuna:

 • 12 sati x 0,88 kW x 0,71 x 0,07 € = 0,52 €
 • 0,71: Faktor korekcije za inverterske uređaje, jer oni ne rade cijelo vrijeme na nominalnoj vrijednosti.

Zaključak je da klima uređaj za grijanje je najbolji izbor:

Iz gornje usporedbe troškova vidljivo je da se grijanje klima uređajem ističe kao najpovoljniji način grijanja. Uz ekonomičnu potrošnju energije i istu jediničnu cijenu energije. Kao kod električnih grijača, klima uređaj osigurava ugodno i isplativo grijanje vašeg prostora. Njegova učinkovitost i svestranost čine ga praktičnim izborom za održavanje optimalne klime bez prevelikog trošenja novca.

Odabir pravog klima uređaja za učinkovito grijanje akcija

Posljednjih godina tehnologija klimatizacijskih klima uređaja akcija značajno je napredovala. Omogućujući visokokvalitetno grijanje čak i u ekstremno hladnim uvjetima, s temperaturama koje padaju do -25°C. Međutim, odabir idealnog klima uređaja za grijanje prostora. Još uvijek može biti složena odluka zbog mnoštva čimbenika koje treba uzeti u obzir.

Pružimo vam neke bitne uvide koji će vam pomoći da napravite informirani izbor pri odabiru novog klima uređaja. Naš cilj je osigurati da možete uživati u njegovim prednostima, a da operativni troškovi budu minimalni.

Naravno, odabir vrhunskog klima uređaja prestižnog proizvođača sa značajkama visoke klase obećava najbolju učinkovitost grijanja i maksimalnu udobnost. Međutim, takve opcije mogu biti skupe i možda neće odgovarati vašem proračunu. Srećom, posljednjih su se godina na tržištu pojavili ekonomičniji klima uređaji optimizirani za grijanje, nudeći izvrsnu alternativu skupljim japanskim modelima.

Uzimajući u obzir da većina potrošača traži najbolji mogući klima uređaj uz niske troškove. Cilj nam je sažeti naše 27 godina iskustva u nekoliko sažetih smjernica kako bismo vam pojednostavili proces donošenja odluka.

Izazov u snalaženju odabiru pravog klima uređaja za grijanje akcija

Tržište se može pohvaliti mnoštvom proizvođača i modela klima uređaja akcija. Zbog čega je prosječnom potrošaču izazovno snalaženje i odabir pravog klima uređaja za grijanje. Među tim opcijama, klima uređaji japanskih proizvođača. Kao što su Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Panasonic, Tesla i Hitachi dosljedno se ističu kao najbolji i najpouzdaniji izbor.

Važno je napomenuti da ti proizvođači nude više klasa proizvoda, uključujući početnu i pristupačniju klasu. Iako ove početne opcije dobro funkcioniraju za hlađenje i grijanje prostora u tipičnim uvjetima. Možda neće pružiti željenu učinkovitost grijanja i udobnost pri temperaturama ispod ništice.

Ukratko, kada birate klima uređaj za grijanje, uzmite u obzir čimbenike. Kao što su proračun, očekivane vanjske temperature i ugled proizvođača. Dok vrhunski japanski modeli nude vrhunske performanse, vrijedi istražiti novije proračunske opcije, posebno za regije s manje ekstremne hladnoće. Donošenje informirane odluke osigurava da možete uživati u učinkovitom i isplativom grijanju u svom prostoru.

Početni japanski klima uređaji akcija: hlađenje i osnovno grijanje

Za one koji traže pouzdani klima uređaj akcija s osnovnim mogućnostima grijanja, ove početne serije renomiranih japanskih proizvođača pružaju isplativa rješenja. Iako su izvrsni u hlađenju i mogu podnijeti umjereno niske temperature. Najprikladniji su za obalna područja gdje zimske temperature rijetko padaju ispod -5°C. Ako vam je potrebna robusnija izvedba grijanja, posebno u hladnijim klimatskim uvjetima. Preporučljivo je istražiti naprednije i nešto skuplje opcije kako biste osigurali udobnost tijekom hladnih zima.

Evo nekih značajnih početnih serija:

 1. Mitsubishi Electric - Serija DW Inverter: Mitsubishi Electric DW Inverter serija nudi učinkovito hlađenje i osnovno grijanje. Odličan je izbor za regije s blagim zimama, gdje ekstremna hladnoća nije problem. Ove jedinice pružaju pouzdan rad i pristupačne su proračunu.
 2. Daikin - serija SENSIRA: Daikinova serija SENSIRA postiže ravnotežu između pristupačnosti i funkcionalnosti. Pogodan je za hlađenje i pruža odgovarajuće grijanje za umjereno hladne uvjete. Daikinova reputacija kvalitete podržana je ovom serijom.
 3. Toshiba - Serija SEIYA: Serija Toshiba SEIYA nudi pouzdane mogućnosti hlađenja i osnovnog grijanja. To je isplativa opcija za održavanje udobnosti u zatvorenom prostoru, posebno u regijama s relativno blagim zimama.
 4. Panasonic - serija STANDARD INVERTER: Panasonicova serija STANDARD INVERTER pruža učinkovita rješenja za hlađenje i grijanje. Dok ove jedinice rade dobro na umjerenoj hladnoći, najučinkovitije su u regijama s nižim zimskim temperaturama.
 5. Hitachi - DODAI 2 INVERTER serija: Hitachijeva DODAI 2 INVERTER serija nudi pouzdane performanse za hlađenje i osnovne potrebe grijanja. Prikladan je izbor za područja gdje su zime relativno blage.

Važno je napomenuti da su ovi početni klima uređaji dizajnirani da podnose manje ekstremne zahtjeve za grijanjem. Očekujete li hladnije zimske uvjete, preporučljivo je razmisliti o naprednijim i cjenovno nešto skupljim modelima istih proizvođača. Ove napredne jedinice nude poboljšane performanse grijanja, energetsku učinkovitost i kontrolu temperature. Osiguravajući vašu udobnost tijekom oštrih zima bez kompromisa u kvaliteti.

Optimalno grijanje s japanskim klima uređajima srednje klase

Kada je u pitanju postizanje savršenog omjera između performansi. Cijene i kvalitete u grijanju, klima uređaji klima akcija srednje klase japanskih proizvođača ističu se kao odličan izbor. Na temelju dva desetljeća iskustva. S pouzdanjem preporučujemo ove jedinice zbog njihovih iznimnih atributa. Uključujući visoku energetsku učinkovitost, robusnu konstrukciju, izdržljivost. Svestrane značajke i što je najvažnije, njihovu sposobnost da isporuče pouzdano grijanje čak i u hladnim uvjetima. Podnoseći tako niske temperature kao 15 stupnjeva ispod ništice.

Za učinkovito grijanje prostora na vanjskim temperaturama ispod nule. Ključno je uložiti u visokokvalitetni klima uređaj koji može održati svoj kapacitet grijanja čak iu ekstremnoj hladnoći. Ovi visokokvalitetni klima-uređaji prednjače u tome, dajući približno 90% svoje nazivne snage grijanja pri vanjskoj temperaturi od 0 stupnjeva Celzijusa. Kako vanjska temperatura dalje pada, njihova izvedba ostaje impresivna. S ovim jedinicama koje isporučuju oko 80% svog nazivnog kapaciteta na -5 stupnjeva Celzija. 70% na -10 stupnjeva Celzija i još uvijek pohvalnih 60% na -15 stupnjeva Celzija.

U regijama sa zahtjevnim zahtjevima za grijanjem, ulaganje u japanski klima uređaj srednje klase je razborit izbor. Ove jedinice postižu savršenu ravnotežu između performansi i isplativosti. Omogućujući vam da uživate u toplom i udobnom životnom prostoru čak i tijekom najhladnijih zimskih mjeseci.

Razumijevanje odnosa između vanjske temperature i rada klima uređaja akcija

Kao što smo vidjeli, kapacitet grijanja klima uređaja akcija prirodno se smanjuje kako vanjska temperatura pada. Istodobno, tijekom hladnijih razdoblja, prostorija doživljava veći gubitak topline, što zahtijeva dodatnu snagu grijanja za održavanje ugodnog unutarnjeg okruženja. Ključni zaključak ovdje je da izbor visokokvalitetnog klima uređaja. Postaje najvažniji kada tražite pouzdano i učinkovito grijanje, posebno u najhladnijim dijelovima godine.

Bitno je shvatiti da nisu svi klima-uređaji jednaki. I da ulaganje u jedinicu ispod pare može dovesti do razočaravajućih performansi grijanja tijekom najtežih vremenskih uvjeta. Neiskusni kupci mogli bi pogrešno tvrditi da su klima uređaji neučinkoviti u grijanju prostora. Ali te tvrdnje često proizlaze iz nedostatka svijesti ili prethodnog iskustva s jedinicama niske kvalitete. Koje nisu prikladne za grijanje na temperaturama ispod nule.

Pojednostavljeno rečeno. Očekivati pouzdano grijanje od neadekvatnog klima uređaja u ekstremno hladnim uvjetima. Slično je nadi da će baterijska svjetiljka osvijetliti cijelu prostoriju s baterijom na izdisaju. Rješenje leži u odabiru klima uređaja dizajniranih da briljiraju u grijanju, čak i kada su suočeni s najizazovnijim vremenskim uvjetima.

Ovi visokokvalitetni klima-uređaji, često renomiranih japanskih proizvođača, dizajnirani su za smanjenje utjecaja pada vanjskih temperatura na njihov kapacitet grijanja. Oni dosljedno daju ugodnu toplinu. Osiguravajući da vaš životni prostor ostane udoban i gostoljubiv, čak i kada živa padne znatno ispod nule.

Dakle, kada tražite učinkovito grijanje s klima uređajem. Ključno je odabrati jedinicu koja je posebno dizajnirana za taj zadatak i sposobna se nositi sa zahtjevima hladnog vremena. S pravim klima uređajem možete uživati u učinkovitom grijanju, čak iu najhladnijim uvjetima, i odbaciti zablude o grijanju klima uređajem.

Razumijevanje utjecaja vanjske vlažnosti na učinkovitost klima uređaji za grijanje akcija

Drugi kritični aspekt koji treba uzeti u obzir. U kontekstu rada klima uređaja tijekom grijanja akcija je sadržaj vlage u vanjskom zraku. Razina vlage u vanjskom okruženju može imati značajan utjecaj na učinkovitost klima uređaja kada se koriste za grijanje.

U situacijama kada je klima uređaj uključen u grijanje. A vanjska temperatura je u rasponu od nula do 15 Celzijevih stupnjeva. A vanjski zrak karakteriziraju visoke razine vlažnosti, preko 70%, javlja se jedinstven izazov. Izazov proizlazi iz činjenice da je pod ovim uvjetima izmjenjivač topline smješten u vanjskoj jedinici klima uređaja osjetljiv na smrzavanje. Kada dođe do smrzavanja, nakuplja se led, stvarajući izolaciju između pojedinačnih peraja izmjenjivača topline i okolnog zraka. Ova izolacija, koju čini led, sprječava sposobnost jedinice da učinkovito prenosi toplinu i značajno smanjuje kapacitet grijanja klima uređaja.

Opseg ovog utjecaja izravno je proporcionalan debljini sloja leda na izmjenjivaču topline. U biti, što je deblji sloj leda i, posljedično, izraženiji učinak izolacije od vanjskog zraka. To je veće smanjenje učinkovitosti grijanja klima uređaja.

Jednostavnije rečeno, kada se visoke razine vlažnosti podudaraju s radom klima uređaja u načinu grijanja pod određenim temperaturnim uvjetima. Rizik od stvaranja leda na izmjenjivaču topline predstavlja pravi izazov za rad jedinice. Ovaj se izazov može manifestirati kao značajno smanjenje kapaciteta grijanja, što dovodi do smanjene učinkovitosti grijanja.

Stoga je pri odabiru i korištenju klima uređaja za grijanje. Bitno uzeti u obzir ne samo vanjsku temperaturu već i razinu vlažnosti. Razumijevanje interakcije ovih čimbenika može pomoći da vaš klima uređaj radi optimalno u različitim vremenskim uvjetima. Pružajući vam udobnost i toplinu kakvu želite.

Automatski postupak uklanjanja leda za klima uređaji za grijanje akcija

U kontekstu tradicionalnih ON/OFF klima uređaja akcija. Postoji ključni proces za rješavanje problema leda ili izolacijskih slojeva koji se mogu stvoriti na izmjenjivaču topline. Kada dođe do nakupljanja leda, grijanje klima uređaja se nakratko prekida, obično u trajanju od 5 do 10 minuta. Tijekom ovog prekida, unutarnja jedinica je deaktivirana, a klima uređaj pokreće poseban postupak za rješavanje problema leda.

Primarni cilj ovog postupka je otopiti nakupljeni led na izmjenjivaču topline u vanjskoj jedinici. Ovaj proces topljenja uključuje privremeno preusmjeravanje kapaciteta grijanja klima uređaja za grijanje same vanjske jedinice. Nakon što se led dovoljno otopi, klima uređaj nastavlja svoju funkciju grijanja prostora, osiguravajući toplinu u unutarnjem okruženju.

Međutim, bitno je napomenuti da se s jeftinijim klima uređajima ovo uklanjanje leda i ciklus prekida mogu događati češće. U nekim slučajevima može se ponoviti čak tri do pet puta unutar jednog sata. Posljedično, ovi manje napredni klima uređaji često su manje prikladni za grijanje. Kada relativna vlažnost vanjskog zraka prelazi 70%, posebno u razdobljima velikih potreba za grijanjem prostora.

Ukratko, za tradicionalne ON/OFF klima uređaje. Prisutnost leda na izmjenjivaču topline pokreće privremenu pauzu u grijanju, tijekom koje se unutarnja jedinica deaktivira. A klima uređaj pokreće proces otapanja leda na vanjskoj jedinici. Iako ovaj mehanizam omogućuje kontinuirano grijanje. Može biti manje učinkovit i prikladan kada su razine vlage visoke ili su zahtjevi za grijanjem značajni. Osobito s ekonomičnijim modelima klima uređaja.

Inverter klima uređaji za grijanje akcija i uklanjanje leda

Inverterski klima uređaji za grijanje akcija koriste drugačiji pristup. Kada se radi o stvaranju leda ili izolatora na izmjenjivaču topline, zahvaljujući svojoj naprednoj tehnologiji.

Inverterska tehnologija omogućuje promjenjive radne brzine kompresora, što rezultira prilagodljivom izlaznom snagom. Kada klima uređaj s inverterom otkrije pad učinkovitosti. Zbog stvaranja leda ili izolatora na izmjenjivaču topline vanjske jedinice, primjenjuje jedinstvenu strategiju. Umjesto potpunog prekida grijanja kao tradicionalni ON/OFF klima uređaji, inverterski sustav smanjuje izlaznu snagu kompresora. Ova prilagodba ima za cilj postići ravnotežu između održavanja maksimalne raspoložive snage grijanja. I smanjenja nakupljanja leda ili izolacijskih slojeva na izmjenjivaču topline vanjske jedinice.

Praktično to znači da će u situacijama kada dođe do stvaranja leda. Inverter klima uređaj za grijanje nastaviti raditi sa smanjenom snagom grijanja. Međutim, neće u potpunosti prestati grijati, osiguravajući da proces grijanja ostane kontinuiran i neprekinut.

Ukratko, klima uređaji s inverterom koriste svoje promjenjive brzine kompresora. I mogućnosti izlazne snage za rješavanje nakupljanja leda ili izolatora drugačije od tradicionalnih modela. Umjesto potpunog prekida grijanja, oni održavaju smanjeni kapacitet grijanja. Kako bi se postigla ravnoteža između učinkovitosti grijanja i ublažavanja stvaranja leda, osiguravajući kontinuirani rad grijanja. Ova značajka pridonosi poboljšanoj udobnosti i učinkovitosti u različitim uvjetima okoline.

klima akcija - Odabir pravog klima uređaja za optimalno grijanje

Sada se pozabavimo ključnim aspektom klima uređaji za grijanje:

Tijekom razdoblja visoke vlažnosti vanjskog zraka i/ili niskih vanjskih temperatura. Klima uređaji akcija mogu isporučiti manju raspoloživu snagu grijanja od njihove nazivne snage. Međutim, kvalitetniji i skuplji klima uređaji za grijanje obično rade bolje u takvim uvjetima. Rade bliže svojoj nazivnoj snazi i imaju manje gubitaka. Nasuprot tome, jeftiniji klima uređaji mogu patiti od značajnog smanjenja snage grijanja. Kada su suočeni s visokom vlagom i niskim temperaturama.

S obzirom na ova razmatranja, pri odabiru klima uređaja za grijanje. Bitno je odabrati onaj s visokokvalitetnim kompresorom koji može pružiti veću snagu grijanja, posebno u zahtjevnim uvjetima. Osim toga, preporučljivo je odlučiti se za malo jači klima uređaj nego što je striktno potrebno. Kako bi se nadoknadili potencijalni gubici tijekom situacija visoke vlažnosti i niskih temperatura.

Ukratko, izbor klima uređaja za grijanje treba uzeti u obzir njegovu učinkovitost u nepovoljnim uvjetima. Osobito kada je vlažnost visoka, a vanjske temperature niske. Davanje prioriteta visokokvalitetnom kompresoru i odabir nešto snažnije jedinice može pomoći u osiguravanju dosljedne i učinkovite izvedbe grijanja. Ispunjavajući vaša očekivanja u pogledu udobnosti i funkcionalnosti.

Osim ovih razmatranja. Nudimo vam preporuku za kupnju klima uređaja koji je spreman ispuniti sve vaše potrebe. Za grijanjem i hlađenjem u cijelom vašem prekrasnom domu. A sve uz održavanje razumnog proračuna.

Klima akcija - Svakako, evo proširene verzije vašeg izbora TOP 5 japanskih/najprodavanijih klima uređaja za grijanje

Ovo su TOP proizvodi klima uređaji za grijanje:

1. MITSUBISHI ELECTRIC - SUPER INVERTER PLUS

Serija Super Inverter Plus Mitsubishi Electrica ističe se kao vrhunski izbor za učinkovito grijanje. Ovaj klima uređaj za grijanje nude spoj visokih performansi, energetske učinkovitosti i iznimne kvalitete. Poznati su po tome što zadržavaju svoj kapacitet grijanja čak i u hladnijim uvjetima. Što ih čini idealnim izborom za one koji traže pouzdanu i stalnu toplinu tijekom najhladnijih mjeseci.

2. DAIKIN - COMFORA

Daikinova Comfora serija predstavlja izvanrednu opciju za rješenja grijanja. Ovi klima uređaji ističu se u pružanju i hlađenja i grijanja, istovremeno osiguravajući učinkovit rad i trajnost. Uz Daikinovu predanost kvaliteti i inovacijama, serija Comfora nudi ugodno unutarnje okruženje. Što je čini popularnim izborom za one koji traže uravnoteženo iskustvo grijanja i hlađenja.

3. TOSHIBA - SHORAI EDGE

Toshibina serija Shorai Edge sinonim je za kvalitetu i učinkovitost. Ovi klima uređaji dizajnirani su kako bi ponudili iznimne mogućnosti grijanja, čak i u zahtjevnim uvjetima. Uz Toshibinu naprednu tehnologiju i predanost energetskoj učinkovitosti. Serija Shorai Edge pametan je izbor za one koji žele optimizirati svoja rješenja za grijanje, a da ostanu unutar proračuna.

4. PANASONIC - ETHEREA INVERTER+

Panasonicova serija Etherea Inverter+ dokaz je vrhunskog dizajna i funkcionalnosti. Ovi klima uređaji poznati su po preciznoj kontroli temperature i energetski učinkovitom grijanju. Panasonicova predanost inovacijama osigurava da serija Etherea Inverter+ pruža pouzdane performanse grijanja. Što je čini privlačnom opcijom za one koji cijene udobnost i održivost.

5. HITACHI - MOKAI

Hitachijeva Mokai serija nudi spoj japanske finoće i kvalitete. Ovaj klima uređaj za grijanje dizajnirani su za pružanje dosljednih performansi grijanja, čak i u izazovnim uvjetima. Hitachijeva predanost trajnosti i tehnologiji čini seriju Mokai izvrsnim izborom za one koji traže pouzdana i učinkovita rješenja grijanja.

Ukratko klima akcija, ovih 5 najboljih japanskih klima uređaja za grijanje predstavljaju vrhunac tehnologije i performansi u industriji. Svaka serija dolazi sa svojim jedinstvenim prednostima. Osiguravajući da možete pronaći savršeno rješenje grijanja koje odgovara vašim specifičnim potrebama i preferencijama.

Klima akcija - Klima uređaji za grijanje odaberite za svoj prostor

Klima akcija - Sastavili smo popis serija koje obuhvaćaju različite mogućnosti snage unutar istog raspona. Omogućujući vam da odaberete idealan kapacitet za svoj prostor.

Ove serije predstavljaju vrhunac tehnologije klima uređaja, osiguravajući ispunjenje svih vaših zahtjeva za vrhunskom kvalitetom, ugodnim grijanjem i hlađenjem. Projektirani su za tihi rad, uz visoku energetsku učinkovitost i vrhunske performanse. Odabir bilo kojeg od ovih klimatizacijskih uređaja jamstvo je da mudro ulažete u udobnost u zatvorenom prostoru i kontrolu klime. Kada se odlučite za jedan od ovih modela. Možete biti uvjereni da donosite izbor koji će bez sumnje ispuniti i nadmašiti vaša očekivanja u godinama koje dolaze.

Za pojedince koji traže maksimalnu udobnost i neusporedivu učinkovitost. Posebno u regijama gdje vanjske temperature mogu pasti i do -25°C. Toplo preporučujemo klima uređaje koji su izričito optimizirani za grijanje. Ove specijalizirane jedinice dizajnirane su s poboljšanim mogućnostima grijanja. Čime se osigurava da mogu zadovoljiti sve vaše zahtjeve za grijanjem prostora čak i u najtežim uvjetima.

Vrijedno je napomenuti da su neki modeli klima uređaja dizajnirani za učinkovit rad na ekstremno niskim vanjskim temperaturama. Obično u rasponu od -22°C do -25°C. Iako su takvi hladni uvjeti rijetkost u našoj regiji. Ovaj specijalizirani dizajn osigurava bolju učinkovitost grijanja i minimalni pad kapaciteta kada vanjske temperature padnu na vrlo niske razine. Što je još značajnije, ove jedinice prolaze kroz manje ciklusa odmrzavanja pri blažim vanjskim temperaturama između 0°C i 15°C. Što uvelike pridonosi ukupnoj kvaliteti grijanja i udobnosti.

Među ovim naprednim klima uređajima klima akcija možete naići i na modele manje poznatih proizvođača u srednjoj kategoriji. Unatoč slabijoj prepoznatljivosti robne marke, ove jedinice opremljene su vrhunskom tehnologijom i kompresorima optimiziranima za grijanje. Nude izvrsne performanse grijanja s minimalnim smanjenjem učinkovitosti grijanja čak i u hladnim vanjskim uvjetima. Pružajući stabilno i pouzdano grijanje u izazovnim situacijama.

Klima akcija - Ovdje je izbor naših najprodavanijih i pristupačnih klima uređaja optimiziranih za grijanje, koji sadrže najnovija tehnološka dostignuća za grijanje doma

Sljedi BEST BUY najprodavaniji klima uređaji za grijanje:

 1. GREE LOMO REGULAR - Opremljen grijačem u vanjskoj jedinici, koji osigurava učinkovito grijanje čak i pri niskim temperaturama od -22°C.
 2. MIDEA ALL EASY PRO - Ova se jedinica može pohvaliti s dva grijača u vanjskoj jedinici. Osiguravajući učinkovito grijanje do temperatura hlađenja od -25°C.
 3. HAIER FLEXIS PLUS - Nudi dodatnu pogodnost sa senzorom pokreta i pouzdanim mogućnostima grijanja, učinkovito radeći u vanjskim uvjetima na -20°C.
 4. AZURI SUPRA - S grijačem u vanjskoj jedinici, ovaj model briljira u grijanju do -22°C, osiguravajući toplinu tijekom hladnijih razdoblja.
 5. VIVAX R-DESIGN - Pouzdano rješenje za grijanje koje dobro funkcionira na temperaturama do -20°C.
 6. TESLA SUPERIOR - S grijačem integriranim u vanjsku jedinicu. Ovaj klima uređaj za grijanje osigurava pouzdano grijanje do -20°C, održavajući vaš dom ugodnim i toplim.

Klima akcija - Ovi klima uređaji nude ekonomična rješenja grijanja s naprednom tehnologijom. Kako bi osigurali da vaš dom ostane ugodan čak i tijekom najhladnijih razdoblja.

 


Jamstvo, montaža, servis i održavanje.

Uvjet za ostvarenje punog roka redovnog i produženog jamstva je ugradnja isključivo od strane ovlaštenog poduzeća/obrta/servisa, te obavljanje periodičkih godišnjih jamstvenih pregleda/servisa od strane ovlaštenog poduzeća/obrta/servisa. Kako bi jamstvo bilo valjano kroz čitav period, potrebno je prije isteka prve, te prije isteka svake naredne godine trajanja jamstvenog roka, obaviti jamstveni pregled/servis. Takav pregled/servis vrši isključivo ovlašteno poduzeće/obrt/servis. Kupac vodi brigu o pravovremenoj realizaciji godišnjeg jamstvenog pregleda/servisa, a ovlašteni serviser nakon pregleda uređaja ovjerava jamstveni list da je izvršen periodički godišnji pregled. Godišnji servisni pregled se naplaćuje prema cjeniku poduzeća/obrta/servisa koji je servisni pregled i izvršio. Ukoliko godišnji jamstveni pregled/servis nije napravljen tj. ako jamstveni list nije ovjeren od strane ovlaštenih poduzeća/obrta/servisa, tada jamstvo prestaje važiti istekom 12 mjeseci od datuma prodaje, odnosno ugradnje.


Naša kompletna ponuda mono-split klima uređaja:


Naši ovlašteni tehničari, putem stalne edukacije, pružaju savjetovanje prilikom kupnje i vrše ovlaštenu ugradnju vašeg klima uređaja ili sustava. Uz to, pažljivo pristupamo vašim potrebama i primjenjujemo naše dugogodišnje iskustvo u montaži i servisu klima uređaja i klimatizacijskih sustava, što nas čini vodećim u kvaliteti u odnosu na konkurenciju.

Imate potreba za održanjem klima uređaja i ugradnjom s povjerenjem nam se javite na telefon:+385 95 123 0003, email:luka.technoprom@gmail.com

ili pošaljite upit prekokontakt forme.

 

Klima uređaji hrvatska


VELEPRODAJA – MALOPRODAJA KLIMA UREĐAJA – MONTAŽA –  20000 montaža  po čitavoj RH  i otoci  – VODEĆI KLIMA CENTAR U HRVATSKOJ !!!

Klima centar Klima uređaji Hrvatska – veleprodaja – maloprodaja- klime – otplata na rate – akcije

ZASTUPAMO PROIZVOĐAČE KLIMA UREĐAJA – IMAMO U PONUDI KOMPLETAN NJIHOV ASORTIMAN TE SMO I OVLAŠTENI SERVIS ZA BRENDOVE : Airwell, Azuri, Bergen, Daikin, Fujitsu, Gree, Haier, Hitachi, Hyundai, Korel, Lg, Maxon, Midea, Mitsubishi electric, Panasonic, Qzen, Quadro, Samsung, Sinclair, Tesla, Toshiba, Trotec, Vaillant, Vivax .

Najduža garancija do 5 godina za uređaj a kompresor 10 godina za pojedine modele klima uređaja!

Radimo direktno sa našim suradnicima koji su raspoređeni  u svih većim gradovima i mjestima u Hrvatskoj i njihovoj široj okolici uključujući i otoke . Imamo preko 50 radnih timova raspoređeni diljem naše zemlje  i možemo izaći vrlo brzo na teren i obaviti posao.

U svim ovim navedenim mjestima imamo direktno svoje predstavnike , možemo doći na uviđaj Vašeg prostora. Dati Vam savjete i sugerirati što bi odgovaralo za kupnju. Te na koji način bi se izvela montaža klima uređaja, potpuno besplatno. Naši djelatnici su razmješteni po navedenim zonama. Oni žive i rade na tim lokacijama, a lokacije prodaju i montažu klima uređaja su:

Zagreb, Karlovac, Rijeka, Pula + cijela Istra, Umag, Poreč, Rovinj, Labin, Pazin, Buje, Zadar, Šibenik, Split, Metković, poluotok Pelješac, Dubrovnik, Metković, Omiš, Ploče, Makarska, Slavonski brod, Osijek, Vinkovci, Koprivnica, Požega, Virovitica, Našice, Sisak, Varaždin, Bjelovar, Čakovec, Vukovar, cijela Slavonija, Rab, Hvar, Brać, Cres, Šolta, Krk , Ugljan, Pašman, Dugi otok, Korčula! Novalja, Pag , Vir , Murter ,Vodice, Biograd na moru , Pakoštane , Drage , Pirovac , Rogoznica, Primošten Crikvenica , Senj , Lika i gorski kotar . Radimo i po manjim mjestima u okolici gore navedenih gradova u krugu od 100 km + otoci !

 DOSTAVA JE GRATIS.

Kupnja na rate putem kreditnih kartica Visa premium (bivši american) do 24 rate. Diners do 36 rata. PBZ Viza klasična do 12 rata, Zagrebačka banka do 12 rata, Otp banka neograničeno vi birate broj rata. Do 12 rata cijena se uvećava 10 %,  ako je od 13 – 36 rata  cijena se uvećava 12 % ili 15 % ovisno koja je banka i kartica.